in , , ,

Frankfurt 2017: Jaguar anunţă despre o proprie serie de curse cu modele sport I-Pace

Compania Jaguar a anunţat la Salonul Auto de la Frankfurt despre crearea unei serii proprii de curse în care vor participa doar maşini electrice. Mai exact, doar crossovere I-Pace pregătite special de britanici.

În acest sens Jaguar a demonstrat la Frankfurt cum va arăta o astfel de maşină care a primit deja şi un nume – I-Pace eTrophy Racecar.

Nicio caracteristică tehnică despre această maşină de curse electrică nu a fost anunţate. Se ştie doar că vor fi făcute 20 de exemplare, de care se vor ocupa specialiştii de la Special Vehicle Operations (SVO).

Vezi şi: (foto/video) Jaguar va participa în Formula E. Şi-a prezentat echipa şi maşina

Seria de curse pe care o va administra Jaguar vor avea loc pe aceleaşi circuite şi în aceleaşi weekend-uri când au loc cursele din Formula E. Primul sezon este programat deja pentru a începe la sfârşitul anului 2018 şi va include 10 etape. Tot în acea perioadă va demara producţia de serie a noului Jaguar I-Pace.

Amintim că prototipul pre-serie a lui Jaguar I-Pace a debutat în toamna anului 2016 la Salonul Auto de la Los Angeles. Maşina este dotată cu două motoare electrice care produc 400 de CP şi 700 Nm de cuplu.

GALERIE FOTO: