in ,

(galerie foto) Ce se întâmplă cu automobilele pe care producătorii nu pot să le vândă

Numărul de maşini care nu pot fi vândute creşte pe zi ce trece. Însă v-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă cu acele automobile care din motive diverse nu au fost cerute de consumatori?

Avonmouth, Marea Britanie (imagine proaspăt capturată cu ajutorul Google Maps)
Avonmouth, Marea Britanie (imagine proaspăt capturată cu ajutorul Google Maps)

Recesiunea în acest domeniu continuă. Ceea ce veţi putea urmări mai jos este doar vârful aisbergului. Asemenea mega-parcări umplute cu maşini noi-nouţe, apar tot mai multe în diferite ţări din această lume.

Dacă vă gândiţi că toate imaginile sunt prelucrate în Adobe Photoshop atunci vă înşelaţi. Veridicitatea acestora poate fi verificată uşor, de exemplu prin aplicaţia Google Maps.

Iată de exemplu, peste 50.000 de maşini noi aşteaptă a fi vândute în portul Baltimore din statul american Maryland.

001

Screenshot_32

Screenshot_33

Iată mii de maşini într-o parcare din Sheerness, Marea Britanie, alături de o imagine văzută de pe satelit.

002

Screenshot_31

Altă parcare imensă de maşini de lângă oraşul Swindon, Marea Britanie, acolo sunt adunate mii de autoturisme, însă nu se vede niciun cumpărător…

Producătorii auto sunt nevoiţi să cumpere tot mai multe terenuri de pământ pentru a “depozita resturile”.

003

Logic ar fi în astfel de situaţii ca producătorii de maşini să anunţe reduceri, însă aceştia nu merg la compromis. Ei doresc să-şi întoarcă fiecare dolar sau euro cheltuit în producţia acestor autovehicule.

Pe de altă parte, dacă din preţul acestor maşini care stau în parcări, din fiecare s-ar scoate câteva mii de dolari, atunci alte maşini mai scumpe deja nu vor fi cumpărate.

004

Companiile auto nu pot brusc să oprească producţia sau să-şi mişcoreze ritmul, pentru că acest lucru ar însemna închiderea uzinelor şi concedierea a mii şi mii de oameni.

Ulterior ar urma un efect domino – vor falimenta uzinele metalurgice a căror producţie se foloseşte în construcţia automobilelor sau alte întreprinderi care fac motoare sau cabluri.

005

Nu vă imaginaţi ce se face în jurul uzinei Nissan din Japonia. Acolo stau zeci de mii de automobile. Producătorul începe treptat să prelucreze stocurile.

006

Zeci de mii de maşini se produc săptămânal, însă nu toate se vând. De ce? În ţările dezvoltate, aproape fiecare familie deţine câte două sau trei automobile. Atunci de ce sunt necesare maşinile noi?

Oricum omului de rând îi este mai convenabil să păstreze maşina pe care deja şi-a cumpărat-o şi când vine timpul să o ducă la autoservice pentru vreo reparaţie a caroseriei de exemplu, decât să-şi cumpere un produs nou.

007

008

009

Este foarte trist, dar trebuie să recunoaştem că în prezent nu există nicio soluţie reală a acestei probleme.

De aceea automobilele odată ce ies de pe linia de producţie merg imediat în astfel de parcări şi se întâlnesc cu alte milioane de bucăţi de metal, aşteptând ca să ajungă în vreun lot care sigur merge spre vânzare.

010

Veţi rămâne uimit aflând asta, dar potrivit statisticilor, numărul automobilelor de pe planetă îl depăşeşte pe cel al oamenilor – circa 10 miliarde şi continuă să crească.

În imaginea de mai jos puteţi vedea câteva mii de produse marca Citroen care stau în oraşul britanic Corby. Acestea sunt aduse din Franţa zilnic şi odată ce ajung aici acestea nu mai au unde merge.

citroens-sitting-outside-in-corby-englands

Screenshot_35

Screenshot_36

În toată lumea se adună stocuri imense de automobile nedorite. Acestea sunt tot mai multe şi acest proces nu are un apus. Economiştii afirmă că piaţa de consumatori nu are bani pentru achiziţia automobilelor noi.

Problema e în aceea că maşinile vechi sunt cât de cât fiabile, însă în acelaşi timp constructorii nu pot renunţa la producţia celor noi. Peste vreo câţiva ani se vor termina şi spaţiile de pământ unde vor putea fi depozitate. Mai mult, nici nu vom avea pe unde merge cu ele.

014

Au trecut deja timpurile când familiile îşi putea cumpăra câte o maşină nouă anual. În prezent, criza economică şi sărăcia îi forţează pe oameni să folosească ceea ce au.

Poate unele familii obişnuiesc să-şi schimbe maşinile anual, însă cele mai multe optează să folosească unităţi second-hand. Dovada? Este chiar în faţa ochilor dvs., milioane de maşini ies de pe teritoriul uzinelor pentru ca să-şi petreacă somnul de veci în parcări.

015

Aceste automobile au fost lăsate să se autodistrugă, iar producătorii oricum îşi vor pierde banii.

În cilindri se va aduna condensat, acest lucru se numeşte “coroziune la rece a metalului”. În asemenea caz maşina nu poate fi pornită pentru ca motorul să nu se strice.

Din roţi iese aerul câte puţin, iar acumulatorii se descarcă. Lista de efecte negative nu are sfârşit, ne mai vorbind despre influenţa asupra aerului şi atmosferei.

016

Cum trebuie oprită această epidemie? Este vreo soluţie, căci producătorii auto continuă să dezvolte noi modele cu cele mai noi tehnologii implementate?

În prezent, o maşină nouă care stă într-o astfel de parcare mai mult de doi ani, nu mai are şanse să se vândă ca un “automobil nou”, ori în genere nu există şanse de a-i fi găsit un proprietar. O altă alternativă decât să fie dezasamblate pentru piese sau să fie presate pentru prelucrarea metalului nu există.

Majoritatea giganţilor auto, de exemplu General Motors sau Cadillac, şi-au mutat cel mai mare volum de producţie în China pentru a păstra maşinile în parcări acolo. Din păcate aceste automobile produse în China sub licenţă americană nu mai sunt cerute pe piaţa din SUA în volumul care era înainte, existând suspiciuni la capitolul calitate.

Singura soluţie ar fi timpul. Să aşteptăm ca economia mondială să se stabilizeze pentru ca oamenii să-şi poată permite achiziţia maşinilor noi. Până atunci vor trece câteva generaţii.

017

Sursa: goodful.ru

Iti place articolul?