in ,

(galerie foto) Mazda a actualizat cel mai mic model din gamă şi crossoverul CX-3

Compania Mazda a prezentat versiuni actualizate ale hatchback-ului Demio (cunoscut în Moldova ca Mazda2) şi a crossoverului CX-3, deocamdată pentru piaţa din Japonia.

Ambele modele au primit câteva schimbări minore la exterior şi interior, alături de noua funcţie numită G-Vectoring Control.

https://youtu.be/ZHHMslasq9g

Compacta Mazda2 se deosebeşte de maşina vândută până în prezent prin nişte faruri anti ceaţă pe bază de LED-uri care au o margine cromată. O altă dotare primită sunt semnalizatoarele de direcţie cu elemente LED care sunt încorporate în oglinzile retrovizoare.

Crossoverul CX-3 de asemenea a primit blocuri optice cu LED-uri, alături de noi modele de jante care măsoară 18 inci.

mazda-cx-3-2017_16

În habitaclul ambelor maşini a apărut un volan şi o consolă centrală modificată. CX-3 are acum un head-up display, iar şoferul îşi va putea regla scaunul în 10 direcţii cu ajutorul unui mecanism electric.

Mai mult, crossoverul şi hatchback-ul au primit sistemul G-Vectoring Control, care la fiecare cinci milisecunde analizează informaţiile despre poziţia volanului şi micşorează momentul de rotaţie pentru roţile frontale (până la 30 Nm în curbe şi până la 10 Nm de direcţie dreaptă).

O astfel de funcţie păstrează o aderenţă sigură, iar condusul devine mai uşor.

mazda2-2017_13

Lista de asistenţi electronici a fost completată cu: sistem anti coliziune frontală cu posibilitatea detectării pietonilor, cruise control adaptiv, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, etc. Apropo, opţional blocurile optice frontale pot fi adaptive.

În Japonia Mazda2 este dotată cu un motor pe benzină de 1.3 litri cu 93 CP sau un turbodiesel SkyActive-D de 1.5 litri care generează 105 CP. Crossoverul este disponibil doar cu ultimul motor.

Ambele unităţi pot fi cuplate la o transmisie manuală sau automată cu şase trepte.

Vânzările modelelor actualizate vor începe la mijlocul lunii noiembrie.

Galerie foto Mazda2

Galerie foto Mazda CX-3

Iti place articolul?