(galerie foto) Premieră: Aston Martin anunţă Vanquish Zagato Speedster, dar şi o variantă Shooting Brake

Distribuie:
 • 3
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Pentru a face bani din ediţii limitate şi speciale ale unor automobile, acestea trebuie să fie cu adevărat reuşite. De asemenea, pentru că sunt construite într-un număr limitat de exemplare şi din cauza exclusivităţii, producătorul poate cere un preţ impunător pentru maşini, iar ulterior, în timp, acestea să crească şi mai mult ca valoare.

În anul 2016 britanicii de la Aston Martin au prezentat coupeul Vanquish Zagato cu o caroserie unică, făcută în colaborare cu atelierul italian. Iniţial fiind un concept şi apoi brusc maşină de serie, fără a fi schimbate prea multe, cele 99 de exemplare asamblate au ajuns deja în garajele proprietarilor.

Imediat după această maşină a fost arătată varianta decapotabilă Zagato Volante, de asemenea construită în 99 de exemplare şi toate deja cumpărate. Producţia şi livrarea acestora se va încheia în 2018.

Respectiv, Aston Martin s-a gândit, de ce să nu continue această poveste de succes. Zis şi făcut, astăzi ne prezintă varianta Speedster a modelului, dar şi parţial una Shooting Brake!

Premiera publică a lui Aston Martin Vanquish Zagato Speedster va avea loc în acest weekend în California, la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Spre deosebire de varianta Volante, noua maşină se deosebeşte prin lipsa pseudo-scaunelor posterioare şi a unui mecanism de instalare a vreunui acoperiş. Acest lucru înseamnă că această maşină va trebui să evite pe cât de posibil condiţiile meteorologice nefavorabile.

După tetierele scaunelor se află nişte cocoaşe numite „double-bubble”, caracteristice unor astfel de caroserii, fiind schimbate şi formele aripilor posterioare din cauza acestora.

Cât priveşte Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake, acesta ne este arătat doar pe o schiţă. Maşina va fi gata puţin mai târziu, în 2018, şi nu se exclude faptul să o vedem prezentată în cadrul aceluiași eveniment.

„Break-ul” va avea doar două locuri pentru pasageri, un portbagaj voluminos şi o a treia uşă care va fi acţionată electric.

Panourile caroseriilor tuturor celor patru automobile exclusive sunt făcute din fibră de carbon. Habitaclul este aproape asemănător cu cel al unui Vanquish de serie, fiind doar incluse inserţii din bronz şi logouri Zagato. Culoarea tapiţeriei şi materialele decorative pot fi alese de fiecare client în mod individual.

Toate maşinile sunt propulsate de agregate V12 natural aspirate, de 6.0 litri volum şi care produc câte 600 de CP. Doar setările suspensiei diferă.

Varianta Speedster va fi cea mai rară dintre toate: doar 28 de exemplare şi toate deja vândute! Cea Shooting Brake va fi făcută în 99 de exemplare, ca şi primele două maşini menţionate. În total familia Vanquish Zagato va fi compusă din 325 de automobile.

Preţurile pentru cele mai noi modele nu se cunosc deocamdată, însă la sigur vor fi mult mai mari decât cele anunţate pentru Vanquish Zagato Coupe şi Volante – cel puţin 500.000 de euro.


Distribuie:
 • 3
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...