in ,

(galerie foto) Premieră: Noua generaţie Alpina D3 S

Atelierul german Alpina are gata noua generaţie a modelului D3 S, în caroserie sedan şi break, făcute pe baza noului BMW M340d! Anterior s-a ocupat de modernizarea aceluiaşi model BMW M, dar care are motor ce consumă benzină.

Aşadar, iată ce propune Alpina:

  • Motorul biturbo diesel de 3.0 litri şi cu şase cilindri a fost forţat să producă 355 CP şi 730 Nm în loc de 340 CP şi 700 Nm. Cuplul maxim este atins într-un interval actualizat de rotaţii – 1.750-2.750 rpm  în loc de 1.750-2.250 rpm. D3 S devine primul model al Alpina care are sistem de propulsie mild hybrid şi un demaror-generator acţionat de o curea, care produce alţi 11 CP, fiind implicat în primele secunde de acceleraţie şi sistemul Start-Stop.
  • Cutia de viteze automată cu opt trepte a fost resetată. Sistemul de tracţiune integrală a primit un ambreiaj ranforsat pentru conectarea punţii faţă. Există şi un diferenţial spate cu blocare controlată electronic.
  • Suspensia este similară cu cea de pe maşinile cu motoare pe benzină: amortizoare adaptive, arcuri de la Eibach şi bare stabilizatoare cu grosime mărită.
  • Mecanismele de frânare au fost preluate de la modelul Alpina B5: cu discuri de 395 mm şi patru pistoane pe roţile faţă, alături de unele de 345 mm şi câte un etrier pe roţile spate.
  • Servodirecţia a fost resetată, iar mecanismul direcţiei este adaptiv.

  • Toate modificările de ordin tehnic au un minus: greutatea maşinii modificate a crescut de la 1.895 de kg pe care le are maşina din uzină, la 1.950 de kg! Astfel, timpii de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h au rămas neschimbaţi: 4.6 şi 4.8 secunde respectiv. În schimb, viteza maximă a fost mărită până la 273 şi 270 km/h respectiv, făcându-le unele dintre cele mai rapide maşini diesel din segment.
  • Din punct de vedere vizual, Alpina a retuşat barele de protecţie şi oferă la alegere jante de 19/20 inci. Şi grila de radiator a fost înlocuită cu una stoc cu lame verticale în loc de una cu puncte cromate care se oferă standard.
  • În habitaclu, diferită este grafica şi fontul afişat pe panoul de bord digital. Pe volan pot fi montate nişte butoane de firmă pentru comutarea manuală a treptelor de viteză Switch-Tronic. La cerere se poate retapiţa complet practic toate suprafeţele cu piele Lavalina.

Maşinile pot fi comandate acum, livrările urmând să înceapă în noiembrie 2020. Preţurile de start sunt de 70.500 de euro pentru sedan şi 71.900 de euro pentru break. Sumele sunt indicate cu TVA inclus de 19% în Germania.

Află mai multe detalii din acest document sau de pe pagina web specială:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

GENEVA 2019: Noua Alpina B7, cel mai puternic BMW Seria 7 – Reportaj Video AutoBlog.MD

FRANKFURT 2019: Noul BMW G21 primeşte tuning de calitate de la Alpina – Reportaj Video AutoBlog.MD

(video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Noul BMW Alpina B3 Limousine