in ,

(galerie foto) Premieră: Subaru Outback facelift

Compania Subaru a prezentat modelul actualizat cu gardă la sol sporită Outback. Premiera publică a acestuia va avea loc la Salonul Auto de la New York care se va deschide începând cu 12 aprilie 2017.

Maşinii i-a fost modificat designul părţii frontale a caroseriei şi anume: a apărut o grilă a radiatorului diferită, o bară de protecţie mult mai agresivă, dar şi nişte oglinzi retrovizoare cu o formă nouă care vor permite reducerea vuietului generat de vânt.

De asemenea, pentru o mai bună izolare fonică au fost instalate noi geamuri frontale şi nişte anvelope mai groase pe spate.

Subaru Outback facelift s-a mai ales cu o suspensie modernizată, noi amortizoare, o servodirecţie electrică resetată şi mecanisme de frânare mai performante.

Printre alte noutăţi se numără o reacţie mai bună la apăsarea acceleratorului, “jaluzele” active în grila radiatorului care contribuie la economia de combustibil, dar şi un lanţ nou pentru variator care i-a redus zgomotul la funcţionare.

Materialele din habitaclu au acum o calitate mai superioară, iar forma consolei centrale a suferit modificări. Noul sistem multimedia este afişat pe un ecran de 6.5 sau 8 inci, anterior fiind disponibile în mărimi de 6.2 sau 7 inci.

Pe lângă suport Apple CarPlay şi Android Auto, Subaru mai oferă tot pachetul de sisteme de siguranţă şi asistenţă a şoferului EyeSight Driver Assist Technology.

Sub capotă pot fi instalate două motoare pe benzină: boxer cu patru cilindri de 2.5 litri cu 175 CP sau o unitate cu şase cilindri de 3.6 litri cu 256 CP. Ambele unităţi sunt cuplate la variatoare Lineartronic care au şapte trepte “virtuale”. Sistemul de tracţiune integrală şi garda la sol care atinge 221 de mm nu au fost modificate.

În SUA vânzările lui Outback facelift vor demara în această vară.