in , ,

(foto) Toyota a pregătit conceptul Tj Cruiser pentru Salonul Auto de la Tokio

Compania Toyota a prezentat conceptul Tj Cruiser, o maşină care va fi arătată publicului şi la Salonul Auto de la Tokio. După cum menționează cei de la Toyota, prototipul combină “spaţiul pentru transportul mărfurilor dintr-o furgonetă cu designul agresiv al unui SUV.

Litera T din denumirea modelului vine de la “toolbox” (în traducere – “cutie de unelte”), iar “j” de la “joy” (bucurie).

Designul exterior al acestui automobil s-a dovedit a fi destul de brutal, iar unele elemente de la exterior nu s-au mai putut vedea pe niciun alt model din gama actuală. Lungimea lui Toyota Tj Cruiser este de 4.300 mm, lățimea – 1.775 mm, înălțimea – 1.620 mm, iar ampatamentul măsoară 2.750 mm.

Acest crossvan este doar cu 30 de centimetri mai scurt decât un RAV4, iar dimensiunile generale îi sunt asemănătoare cu cele ale unui Dacia Duster sau Hyundai Creta.

Conceptul are uși glisante și un habitaclu cu patru locuri. Capota, acoperișul și ușa portbagajului au fost acoperite cu un material special care protejează mașina de zgârieturi și de murdărie.

Scaunul pasagerului din față și scaunele din spate se pot strânge, formând o podea practic plată. Pe spatele scaunelor există mai multe dispozitive de fixare. Tj Cruiser poate transporta obiecte cu o lungime de până la trei metri.

Conceptul este făcut pe baza platformei TNGA (Toyota New Global Architecture), care este utilizată și pe ultima generației Camry sau crossoverul C-HR. Compania a remarcat că Tj Cruiser poate avea atât tracțiune față, cât şi tracțiune integrală.

Prototipul este echipat cu o instalație hibridă, care include un motor pe benzină de 2.0 litri și un motor electric. Câtă putere produce în total nu s-a dezvăluit.

Deocamdată nu există informații dacă o astfel de mașină va intra în producţie de serie.

Iti place articolul?