(galerie foto/video) Premieră mondială: Noul SUV compact KIA Stonic

Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noul SUV compact KIA Stonic a fost prezentat în după amiaza zilei de astăzi în cadrul unui eveniment special organizat la Amsterdam. Vânzările acestuia vor începe foarte curând, deja în trimestrul III al acestui an.

Producătorul a făcut acest model special pentru a cuceri piaţa europeană şi l-a încadrat în segmentul B-SUV care arată cea mai mare creştere a numărului de vânzări de maşini noi, câte 1.1 milioane anual. Către 2020 cifra va creşte către două milioane de maşini pe an, iar KIA încearcă să prindă acest val printre primii.

Designul noului Stonic este unul dintre cele mai impresionante din prezent, dar este imediat recunoscut ca fiind o KIA datorită elementelor de design care sunt o semnătură a brandului, cum ar fi grila radiatorului ce se aseamănă cu nasul unui tigru. Proiectat în Europa, în colaborare cu studioul de design coreean al KIA, noul Stonic are un corp care îmbină linii orizontale ascuțite cu suprafețe mai sculptate.

Individualitatea este importantă pentru mulți clienți din segmentul B-SUV, iar acoperișul de tip „Targa” al lui Stonic, le va permite cumpărătorilor să aleagă un finisaj de vopsea în două tonuri. Clienţii vor avea ocazia să aleagă până la 20 de culori pentru caroserie şi alte cinci pentru acoperiş, în total fiind 100 de combinaţii!

Din primele informaţii mai aflăm că modelul va fi oferit pe piaţă cu o gamă variată de propulsoare turbo şi care au un volum mic. Toate unităţile vor fi cuplate la transmisii manuale.

Linia de benzinare va fi completată de un agregat de 1.0 litri volum T-GDI cu injecţie directă şi care produce 120 de CP, alături de unităţi MPI natural aspirate de 1.25 şi 1.4 litri. Singurul propulsor diesel va avea un volum de 1.6 litri.

Sistemul de direcție și suspensia reglabilă de pe noul Stonic, adaptate condiţiilor de drum europene, au fost proiectate să ofere un condus plăcut, cu răspunsuri imediate la manipulări și călătorii stabile.

Mașina este echipată în mod standard cu sistemul electronic de control al stabilității (ESC) și sistemul de management al stabilității (VSM), care vor oferi suport tracţiunii faţă pentru a face condusul la volanul unui Stonic plăcut în orice condiții. Funcțiile specifice VSM includ vectorizarea cuplului prin frânare, stabilitatea în linii drepte și controlul frânării în viraje.

Tehnologiile noi și ergonomia, alături de posibilitate de individualizare vor fi punctele forte ale interiorului. Numit drept una dintre cele mai inteligente mașini din clasa sa, noul KIA Stonic va furniza proprietarilor tehnologii de infotainment menite să sporească siguranța şi confortul.

Interfețele Apple CarPlay și Android Auto sunt oferite standard, vor putea fi controlate printr-un ecran tactil şi vor fi compatibile cu o gamă largă de telefoane. Printre alte dotări se numără scaune față încălzite, cruise control, sistem de acces fără cheie, etc.

În ciuda dimensiunilor sale compacte exterioare, noul Stonic promite un spațiul maxim la interior pentru toți ocupanții, pentru picioare și cap. Portbagajul poate fi împărţit în două compartimente şi are un volum standard de 352 de litri.

Printre altele, KIA spune că noul Stonic este construit pe baza unei platforme şi caroserii dure, sigure şi uşoare, fiind folosite în proporţie de 51% oţel rezistent. Cumpărătorilor li se va oferi posibiltatea de a alege sisteme din pachetul DRiVE WISE Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) pentru a spori și mai mult siguranța activă. Acesta include: sistemul de frânare autonomă de urgență, cu recunoașterea pietonilor și alertă anticipată de coliziune frontală, Blind Spot Detection (monitorizare unghiuri moarte) cu avertizare transversală spate, sistemul de avertizare la ieşirea din banda de circulație, etc.

KIA promite o calitate garantată a modelului şi îl va comercializa cu o garanţie de şapte ani sau 100.000 de kilometri parcurşi. Mai multe detalii vor fi dezvăluite mai târziu, iar premiera publică a noului Stonic va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sursă foto/video: Motor1


Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...