in , , ,

Geneva 2016: Produsele de la standul Hyundai, în detalii

În acest an, la Salonul Auto de la Geneva, Hyundai a prezentat un automobil nou în trei versiuni. Este vorba despre modelul Ioniq – un automobil ecologic şi de o calitate impecabilă. Mai mult, compania sud-coreeană a introdus o nouă motorizare pentru cel mai de succes crossover din gamă – Tucson, a prezentat sedanul premium Genesis G90 în Europa şi a pregătit trei versiuni speciale ale hatchback-urilor i10, i20 şi i30.

Vezi şi: GENEVA 2016: Reportaj video de la standul Hyundai

Hyundai_booth (7)

1.Hyundai Ioniq

Compania Hyundai Motor Company a dezvăluit oficial trei modificaţii ale noului model Hyundai IONIQ. Este vorba despre IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in şi IONIQ Electric, premiera cărora va avea la Salonul Auto de la Geneva. Toate versiunile vor fi disponibile pe piaţa europeană.

Hyundai IONIQ Hybrid este un automobil care are o unitate de propulsie, compusă dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri GDI (105 CP), un electromotor de 44 CP şi un set de acumulatori din litiu-ion (56 kWh). Emisiile de CO2 anunţate nu depăşesc 79 g/km.

Al doilea model este Hyundai IONIQ Plug-in. Acest automobil are sub capotă un motor electric cu 61 de CP, un propulsor cu ardere internă de 1.6 litri volum (GDI) şi un set de acumulatori din litiu-ion cu o capacitate de 8.9 kWh. Emisiile de CO2 sunt egale cu 32 g/km. Modelul se poate deplasa doar pe bază de energie electrică până la 50 de kilometri.

Şi al treilea model, care nu este mai puţin important, este Hyundai IONIQ Electric. Maşina este alimentată de un set de acumulatori cu o capacitate de 28 kWh. Autonomia poate depăşi 250 de km. Motorul electric dezvoltă 120 de CP şi 295 Nm de cuplu. Viteza maximă este egală cu 165 de km/h.

Toate modele vor veni din start cu o listă complexă de dotări, alături de multe sisteme de siguranţă, printre care: cruise control adaptiv, sistem anti-coliziune frontală, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, etc. Evident, nu vor lipsi scaunele confortabile şi posibilităţile de comunicare printr-un sistem multimedia bine pus la punct.

2. Hyundai Tucson

Hyundai a introdus la Geneva o nouă motorizare pentru crossoverul Tucson. Clienţii vor putea opta pentru un turbodiesel de 1.7 litri care vine cuplat la o cutie de viteze automată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje. Mai mult, sistemul Stop&Go vine în mod standard pentru a fi economisit combustibilul.

Hyundai Tucson

Motorul generează 141 de CP şi un cuplu maxim de 340 Nm, disponibil între 1.750 şi 2.500 de rpm. Consumul de combustibil mixt anunţat este de 4.9 litri/100 de km, iar emisiile de CO2 sunt mai mici decât dacă s-ar folosi o transmisie manuală – 129 g/km. Hyundai speră că noua unitate va atrage mai mulţi consumatori.

Hyundai Tucson_Interior

Screenshot_30

Hyundai mai spune că peste 115.000 de oameni din Europa au optat pentru un crossover Tucson, făcând maşina una dintre cele mai populare şi dintre cele mai bine vândute în scurt timp.

3. Genesis G90

La Geneva Motor Show noul Genesis G90 îşi sărbătorește premiera europeană. Modelul reprezintă vârful de gamă al noului brand de maşini premium – Genesis. Proiectat cu o eleganță profundă, demnitate și grandoare, G90 a adoptat noile trăsături de design ale brandului – “Athletic Elegance”. La exterior, silueta lui G90 arată puternic și rafinat, de la capota lungă la un spate sofisticat. Asta în timp ce la interior se ascund cele mai bune materiale care vin să ofere șoferului și pasagerilor confortul suprem.

Citeşte mai multe detalii despre model: Hyundai atacă granzii germani cu noul Genesis G90

4. Ediţii speciale Hyundai i10, i20 şi i30

Hyundai este unul dintre partenerii oficiali ai Campionatului European de fotbal din acest an, Euro-2016, care se va desfăşura în Franţa. Cu această ocazie, pentru fanii înrăiţi a fotbalului şi nu numai, producătorul sud coreean a vopsit trei modele din gama sa în culorile drapelului francez.

Colecţia numită GO! Special Editions oferă pentru cele trei modele menţionate o serie soluţii care vin să le personalizeze mai mult.

5. Standul Hyundai de la Salonul Auto de la Geneva

Iti place articolul?