in ,

Gigantul Apple ar putea cumpăra Formula 1? Iată care ar putea fi motivul

Corporaţia americană Apple, care este producător de calculatoare, tablete, smartphone-uri şi sotfware, se arată interesată de achiziţionarea acţiunilor Formula 1. Despre acest lucru scrie Joe Saward, un cunoscut jurnalist din lumea curselor auto.

Potrivit informaţiilor pe care le deţine, Apple ar fi făcut deja o propunere fondului de investiţii CVC Capital Partners pentru a cumpăra o parte din hârtiile de valoare a campionatului.

FOTO: digitaltrends.com
FOTO: digitaltrends.com

Apple ar avea câteva motive “personale” pentru a-şi cumpăra o parte din Formula 1. Saward crede că astfel compania din Cupertino doreşte să-şi extindă contentul exclusiv pentru serviciul Apple TV.

Dacă afacerea se va realiza, atunci Apple va avea acces nu numai la imensa arhivă video a Formula 1, ci şi la posibilitatea de a organiza transmisii în direct pe Internet de la aceste evenimente.

FOTO: formula1.com
FOTO: formula1.com

Totodată, se vorbeşte de câţiva ani că Apple dezvoltă propriul automobil. Zvonurile spun că acesta ar putea debuta în anul 2020.

Nu este exclus că acţiunile cumpărate de la Formula 1 vor fi legate de acest proiect, iar astfel imaginea companiei americane va creşte atunci când va prezentat produsul pe patru roţi.

Apple şi CVC Capital Partners au refuzat să comenteze zvonurile despre o eventuală înţelegere.

Sursa: f1news.ru

Iti place articolul?