in ,

Gropile din capitală vor fi reparate. Iată când se va întâmpla acest lucru

Autoritățile municipale susțin că sunt gata să înceapă asfaltarea de primăvară. Potrivit șefei de la Primăria Chișinău, se va interveni pentru acoperirea gropilor formate în urma deszăpezirii imediat cum termometrele vor arăta cel puțin +15°C, scrie UNIMEDIA.

FOTO: unimedia.info

Un impediment pentru startul lucrărilor nu este doar timpul urât de afară, ci şi indisponibilitatea fabricării asfaltului.

“Am fost la SA Edilitate unde am purtat discuţii cu privire la începerea cât mai rapidă a procesului de asfaltare a străzilor. După iarnă au apărut foarte multe gropi care trebuie de urgență acoperite. În acest moment vremea nu ne permite să deschidem fabricile de asfalt. Până la o temperatură de 15 grade fabricile existente în Chișinău nu pot fi deschise din cauza procesului tehnologic. În momentul în care vremea ne va permite, vom fi pregătiți să începem asfaltarea drumurilor din Chișinău”, a scris Silvia Radu pe o rețea de socializare.

Totodată, primarul interimar a efectuat o vizită de lucru pe strada Grătiești, acolo unde este nevoie de o intervenţie urgentă.

“O stradă ca după război. Nu s-a intervenit niciodată la ea. Acum o vom nivela pentru ca oamenii să nu mai meargă prin gropi iar apa să nu se mai strângă așa de tare. La vară strada va intra în reparație capitală. Vremea rea este cel mai mare inamic al nostru la moment. Imediat ce ne va permite timpul de afară vom purcede la repararea străzilor și vom scoate orașul la lumină”, a adăugat Radu.

Vezi şi: (doc) Lista drumurilor din Moldova care vor fi reparate în 2018 cu peste un miliard de lei

Bugetul municipal pentru anul 2018 prevede alocarea Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a municipiului Chișinău a unei sume de 897.906.800 de lei. Iată ce se va face cu aceşti bani:

What do you think?