in ,

Hennessey a modificat cel mai puternic SUV de serie de pe planetă. Rezultatul este incredibil

Atelierul de tuning Hennessey Performance prezintă primul program de tuning pentru SUV-ul sport Jeep Grand Cherokee Trackhawk, numit HPE1000. Specialiştii propun clienţilor interesaţi o mărire a puterii motorului cu alţi 310 CP!

Amintim că standard, Jeep echipează această maşină cu un V8 de 6.2 litri, care produce 717 CP şi 874 Nm. Hennessey propune instalarea unui nou turbo compresor mecanic, modificarea sistemului de alimentare cu combustibil, schimbarea sistemului de admisie, un update al unităţii de control electronic a motorului şi modificarea suspensiei.

Drept rezultat, puterea agregatului va creşte până la 1.027 CP şi 1.313 Nm (cuplu maxim disponibil de la 4.200 rpm)!

Vezi mai multe detalii: (foto) Cinci curiozităţi despre cel mai puternic SUV de serie de pe planetă

Astfel, acest monstru cu tracţiune integrală va putea accelera cu noi forţe, de la 0 la 96 km/h, în doar 2.8 secunde, cu șapte zecimi de secundă mai repede SUV-ul obişnuit. Viteza maximă este limitată din uzină la 290 de km/h, iar cea pe care o poate atinge maşina transformată de Hennessey nu a fost anunţată.

O distanţă de 402 metri o va putea parcurge acum în 10,5 secunde, în timp ce viteza la sfârșitul distanței va fi egală cu 214 km/h. Maşina obişnuită poate înregistra doar 11,6 secunde și 185 de km/h respectiv.

Hennessey oferă un an de garanție pentru SUV-ul modificat sau 19.000 km parcurşi. Prețul lucrărilor nu a fost anunțat.

Vezi şi: (video) Hennessey Performance prezintă Dodge Challenger SRT Hellcat HPE1000