in , ,

Hyundai Creta va ataca piaţa auto din Republica Moldova!

Coreenii revin în forță cu un nou crossover urban – Noul Hyundai Creta

creta

Veaceslav Gheorghiev, CEO Hyundai Moldova: «Mult-așteptata Hyundai Creta – este, după mine, o adevărată capodoperă de inginerie auto, și va fi, sunt sigur, o bună provocare a pieții auto din Moldova. Acest nou crossover răstoarnă absolut toate regulile de până acum. Este o apariție de excepție, cu caracteristici de clasă mondială, cu un nou nivel de eleganță, sportivitate și calitate. Scoate maximum de performanțe și minimum de consum. Într-un cuvânt  – e grozav. L-am testat recent și am rămas foarte mulțumit de el. Cu preț de la 11.500 euro, sunt sigur se va încadra rapid în coloana vertebrală a vânzărilor Hyundai în Moldova.»

Titulatura aleasă pentru noul SUV compact are rezonanţe mediteraneene şi evocă numele insulei greceşti Creta, celebră pentru melanjul dintre peisajele mirifice pe care le oferă şi energia degajată de numărul generos de activităţi outdoor puse la dispoziţia turiştilor.

Noul crossover de mici dimensiuni Hyundai adoptă noul cod de design al mărcii, “Fluidic Sculpture 2.0”, acelaşi care stă la baza SUV-ului compact Tucson, fratele mai mare al noului Creta.

Are la bază platforma de caroserie HIVE, care vine la pachet cu o greutate redusă şi o rigiditate structurală foarte bună. Lungimea măsoară 4,27 metri, înălţimea 1,63 metri, iar lăţimea, 1,78 metri. Garda la sol nu va depăşi 19 cm.

În ceea ce priveşte motorizările, crossoverul subcompact coreean va fi disponibil cu o selecţie de două propulsoare pe benzină, 1,6 litri cu 123 CP şi – de 2.0 litri cu 150 CP. În echipare standard, motorizările vor fi cuplate la o transmisie manuală cu şase trepte.

Noul Hyundai Creta va putea fi dotat cu şase airbaguri, sistem de infotainment cu ecran tactil de cinci inci, lumini de zi cu LED, scaune îmbrăcate în piele şi jante din aliaj de 17 inci.

Tehnologia modernă de inginerie și oțel ultra înaltă rezistență

Corpul noului model Hyundai Creta a fost proiectat și dezvoltat în Centrul de Cercetare coreean Hyundai Motor Company, pe baza tehnologiilor moderne de inginerie în domeniul automobilelor. Pentru producerea panourilor caroserie Creta sunt utilizate aliaje speciale din oțel de cea mai înaltă calitate.

Utilizarea oțelului de înaltă rezistență în structura caroseriei sporește rezistența la coroziune și asigură o bună durabilitate. Proprietățile inovatoare ale tipurilor de oțel utilizate în construcția corpului Creta, a permis creșterea considerabilă a siguranței șoferului și pasagerilor și rezistența caroseria vehiculului la posibile impacte frontale și laterale.

Principalele elemente structurale ale corpului Hyundai Creta sunt: 7 grinzi transversale pe acoperiș, 4 rigidizări pe acoperiș, plăci laterale, grinzi dintre panourile exterioare și interioare ale ușilor, panoul robust al barei de protecție din față, structura verticală din spate.

Aspectul noului Hyundai Creta este complet coerent cu filosofia designului Hyundai. Fiind un crossover cu un aspect unic si inovator, Creta este o combinație holistică de stil și dinamică. Elementul central al părții frontale a automobilului este noua grilă hexagonală Hyundai. De asemenea, se evidențiază bara de protecție din față și farurile agresive cu un design unic – cu lumini de zi integrate cu LED-uri și lămpi de iluminat static în timpul virajelor.

Aspectul interior

În noul Hyundai Creta, fiecare detaliu este proiectat pentru a asigura maximum confort pentru șofer și pasageri. Interiorul ergonomic și dotat cu materiale de înaltă calitate al noului automobil este proiectat pentru a oferi confort și plăcerea de a conduce.

Volanul multifuncțional permite  controlarea telefonul și sistemul audio, fără a lua mâinile de pe volan, iar amplasarea butoanelor în cel mai convenabil mod, permite șoferului intuitiv să apese butoanele fără a se distrage de la conducere.

Amplasarea strategică a unităților de șasiu și folosirea rațională a spațiului interior a automobilului au făcut posibil atingerea raportului optimal între dimeniunea cabinei și cea exterioară, lăsând un maxim spațiu pentru pasageri și bagaje.

Salonul noului Creta oferă maximă comfortabilitate pentru 5 persoane. Capacitatea compartimentului pentru bagaje este de peste 400 litri, unul dintre cele mai încăpător automobil în clasă.

Securitate superioară

Noua tehnologie de securitate face Creta una dintre mașinile cele mai bine dotate din segmentul său. Pentru siguranță maximă, în toate echipamentele standard se vor include controlul electronic al stabilității (ESC), precum și un sistem de monitorizare a presiunii din pneuri (TPMS). În plus, Creta este echipat cu sistemul ERA-GLONASS.

Creta poate deveni a dvs. deja curând. Automobilul va fi disponibil pe piața Moldovei în luna septembrie 2016.

La începutul lunii septembrie, centrul auto Hyundai Moldova va organiza un drive test Hyundai Creta, unde participanții vor avea posibilitatea de a câștiga o mașină pentru week-end.

Înregistrarea la test drive o puteţi face la numărul 022 800 888.

P.

What do you think?