in

Hyundai dezvoltă un o maşină de teren subcompactă care va fi mai ieftină decât Creta

Compania sud-coreeană Hyundai Motor dezvoltă un nou tot-teren subcompact care va fi mai ieftin decât modelul Hyundai Creta.

Premiera mondială a maşinii va avea loc peste un an şi jumătate, scrie Car and Bike cu referire la surse proprii din conducerea brandului asiatic.

Hyundai Creta_1

Portalul auto mai scrie că prezentarea noului model accesibil a Hyundai va avea loc la expoziţia Auto Expo-2018 care este organizată anual în India. În aceeaşi ţară va fi organizată şi producţia de serie a noului crossover compact.

Piaţa din India va fi prioritară pentru acest automobil însă nu este exclusă şi lansarea în alte ţări de pe glob, aşa cum a fost şi în cazul modelului Creta. Proiectul de dezvoltare a noului produs a primit deja undă verde.

FOTO: autonavigator.ru
FOTO: autonavigator.ru

De menţionat că la începutul acestui an sud-coreenii de la Hyundai au arătat prototipul conceptual Hyundai Carlino. Însă, potrivit informaţiilor, noul model nu va fi asemănător cu acest concept.

Designul va fi mai degrabă o simbioză între noul hatchback i30 şi crossoverul Tucson.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Hyundai i30

FOTO: carblogindia.com
FOTO: carblogindia.com

Se crede că la baza noului crossover compact Hyundai va sta o platformă modificată a modelului Hyundai Grand i10. Mai mult, în construcţia maşinii vor fi folosite câteva detalii de la modelele Hyundai i20 şi Creta. Totodată, gama de motoare a noului membru din familia Hyundai va fi împărţită cu cea disponibilă pentru Creta.

Pe piaţa internă a Indiei automobilul va putea concura cu Mahindra TUV300, Ford EcoSport şi Maruti Suzuki Vitara Brezza.

Iti place articolul?