in ,

Hyundai KONA Electric s-a vândut în peste 100000 de exemplare! Ce subvenţii se dau pentru el în ţări din Europa

Hyundai KONA Electric, SUV-ul compact full electric al mărcii, a depășit borna de 100.000 de exemplare vândute la nivel mondial! Vânzările cumulate ale modelului au ajuns la 103.719 unități în ziua de 30 iunie 2020, după doar doi ani de la momentul lansării sale în martie 2018.

Vânzările în afara pieței sale interne din Coreea de Sud au reprezentat mai mult de trei sferturi din cifra totală.

Hyundai KONA electric

KONA Electric a fost lăudat pe scară largă pentru autonomia sa realistă, capacitatea de încărcare rapidă, siguranța și caracteristicile de confort. În aprilie 2020, TopGear Electric Awards a numit modelul “Cea mai bună mașină de familie mică”, pe baza performanței sale pe parcursul unei călătorii europene pe o durată de 24 de ore, pe o distanţă de 1.600 km.

În același an, U.S. News & World Report l-a numit cel mai bun vehicul electric. În 2019, WardsAuto a inclus KONA Electric în lista maşinilor cu cele mai bune 10 motoare. În 2018, Auto Express a numit-o mașina electrică accesibilă a anului. Electromobilul a jucat, de asemenea, un rol în desemnarea modelului KONA drept câştigător al titlului Best Car of the Year, atribuit de revista spaniolă ABC. De asemenea, a câștigat premium 2019 North American Utility Vehicle of the Year.

Bazându-se pe moștenirea de succes a KONA Electric, Hyundai Motor Company se concentrează pe transformarea mobilității cu emisii zero într-o realitate, ceea ce o face o parte semnificativă a strategiei sale pe termen lung. Până în 2025, compania își propune să vândă 560.000 de vehicule electrice cu baterii, pe lângă modelele FCEV.

Amintim că modelul KONA Electric este oferit cu două motorizări la alegere (136 sau 204 CP), cu două baterii la alegere (39 sau 64 kWh), în timp ce autonomia se poate ridica până la 484 km – indicator-lider în segmentul SUV-urilor electrice sub compacte. Din păcate, nici modelul cu motoare cu combustie, nici cel electric, nu sunt disponibile încă de cumpărat oficial în Moldova.

Hyundai KONA electric 1

Cu un astfel de succes înregistrat, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a achiziționa un vehicul electrificat. Guvernele din întreaga Europă oferă subvenții record pentru a facilita mai mult ca oricând alegerea unui electromobil de către consumatori. Acest lucru oferă o șansă istorică de a reduce emisiile de carbon, facilitând și mai mult pentru oameni achiziționarea unui vehicul cu emisii reduse până la zero, Hyundai fiind în poziția de lider pentru a satisface nevoile cumpărătorilor.

În timp ce unele țări europene s-au oferit să subvenționeze costul unui nou EV de mai mulți ani, altele introduc aceste măsuri pentru prima dată ori cresc amploarea subvențiilor existente pentru a promova în continuare electromobilitatea.

Valoarea subvenției, condițiile de eligibilitate și termenul de achiziție variază în funcție de țară. Informații detaliate cu privire la modul de a beneficia de subvențiile disponibile într-o anumită regiune pot fi colectate la dealerul local Hyundai.

Iată un rezumat al diverselor oferte pentru maşini full electrice şi maşini plug-in hybrid în diverse ţări din Europa:

 • Germania – a implementat o reducere cu 3% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 1 iulie la 31 decembrie 2020. Acest lucru este valabil pentru toate modelele Hyundai, nu doar vehicule electrificate. În plus, BAFA (stimulent de mediu de stat) oferă economii suplimentare de 6.000 de euro pentru electromobile şi de 4.500 euro pentru PHEV.
 • Marea Britanie – guvernul Regatului Unit oferă scutiri fiscale pentru vehiculele cu emisii zero, în plus față de până la 3.000 lire sterline sub formă de granturi guvernamentale pentru vehiculele noi care costă mai puțin de 50.000 de lire. Modelele Hyundai IONIQ și KONA Electric sunt ambele eligibile.
 • Franţa – oferă subvenții generoase pentru maşinile electrice care costă mai puțin de 45.000 de euro, inclusiv KONA Electric și IONIQ de la Hyundai. Pentru noile electromobile, care sunt achiziționate între 1 iunie și 31 decembrie 2020, Franța oferă reduceri de până la 7.000 de euro pentru vehiculele achiziționate pentru uz privat și până la 5.000 de euro pentru cele achiziționate pentru uz profesional sau de companie. Subvenția este plafonată la 27% din prețul vehiculului. În plus, cei care optează pentru modele plug-in hybrid care costă 50.000 de euro sau mai puțin și au o autonomie electrică urbană mai mică de 50 km (conform WLTP), pot beneficia de o reducere de până la 2.000 de euro, plafonată din nou la 27% din prețul vehiculului.
 • Spania – cumpărătorii de electromobile din Spania pot beneficia de 4.000 de euro sub formă de granturi guvernamentale sau de 5.000 de euro dacă scapă de un vehicul cu motor cu combustie mai vechi de șapte ani. Acest lucru este valabil pentru KONA Electric și IONIQ Electric. În plus, cumpărătorii de maşini PHEV, inclusiv IONIQ plug-in hybrid, pot economisi 1.900 de euro în momentul achiziției sau 2.600 de euro dacă aleg să scape de un vehicul pe benzină mai vechi în același timp. Acest lucru se adaugă la diferite avantaje fiscale, atât în momentul achiziționării vehiculului, cât și în timpul perioadei totale de proprietate.
 • Italia – cumpărătorii de noi electromobile pot beneficia de un bonus eco de 4.000 de euro. Acest lucru se aplică vehiculelor achiziționate între 1 august și 31 decembrie 2020 și include modele precum IONIQ Electric și KONA Electric. Cumpărătorii de maşini PHEV, cum ar fi IONIQ PHEV, pot beneficia, de asemenea, de o reducere de 1.500 euro. Și asta nu e tot – clienții care aleg să-și dea maşina veche cu motor pe benzină la resturi, pot primi un bonus suplimentar de casare de până la 6.000 de euro, respectiv scutiri de 2.500 de euro pentru electromobile şi 2.500 de euro pentru vehicule PHEV. În plus, Senatul italian discută în prezent o propunere de majorare a bonusului de casare pentru vehiculele cu combustie internă înmatriculate înainte de 2010 și de adăugare a unui bonus eco suplimentar pentru vehiculele electrice. Dacă vor fi aprobate decizii în acest sens, economiile totale s-ar ridica până la 10.000 de euro în cazul maşinilor electrice şi până la 6.500 de euro în cazul celor PHEV.
 • Olanda – de la 1 iulie 2020, Țările de Jos oferă economii de până la 4.000 de euro pentru vehiculele noi cu emisii zero.
 • Republica Cehă – lucrătorii guvernamentali și autoritățile de stat pot beneficia, de asemenea, de subvenții generoase pentru vehiculele electrificate. Subvențiile variază în funcție de tipul de vehicul: 250.000 de coroane (9.388 euro) pentru electromobile, 200.000 de coroane (7.510 euro) pentru vehiculele plug-in hybrid și 50.000 de coroane (1.878 euro) pentru modelele hibride obișnuite. Termenul limită pentru aplicare la program este 31 octombrie 2020.
 • Turcia – în timp ce Turcia nu oferă subvenții monetare specifice pentru vehiculele electrificate, a ales să reducă valoarea taxei speciale de consum (SCT) pentru achizițiile noi de vehicule electrificate de la rata inițială de 45-160 la sută (în funcție de capacitatea bateriilor) la 3-15 la sută.
 • Finlanda – între 2018 și 2021, localnicii pot economisi între 2.000 și 6.000 de euro atunci când cumpără sau semnează un contract de închiriere pe termen lung pentru o mașină electrică nouă.
 • Lituania – este una dintre puținele țări care oferă noi economii pentru electromobile după momentul achiziției. Maşinile electrificate înregistrate și achiziționate în ultimii cinci ani pot beneficia de economii de până la 2.000 de euro. Pentru vehiculele achiziționate între 20 aprilie 2020 și 1 februarie 2021, subvențiile au fost majorate până la 4.000 de euro.
 • Estonia – clienții pot economisi până la 5.000 de euro pentru orice electromobil achiziționat după 17 ianuarie 2020.
 • Grecia – deși nu este oficial încă, guvernul grec este așteptat să facă un anunț cu privire la o subvenție pentru vehiculele electrificate. Subvenția va fi egală cu 15% din prețul de vânzare înainte de impozitare și până la maxim 5.500 de euro. În plus, cumpărătorii pot beneficia, de asemenea, de un stimulent de 1.000 de euro pentru fier vechi dacă tranzacționează cu vechiul lor vehicul cu motor cu combustie internă. În plus, ca şi în Republica Moldova, în Grecia electromobilele nu sunt supuse niciunei taxe la import.
 • Slovacia – clienții pot beneficia de subvenţii de până la 8.000 de euro pentru electromobile, pe un termen de până la 12 luni de la aprobarea cererii.
 • Islanda – oferă poate cele mai generoase subvenții dintre toate ţările – până la 10.000 de euro fără TVA pentru vehiculele cu emisii zero achiziționate. Aceeaşi sumă se dă şi în România prin intermediul programului RABLA Plus.
 • Slovenia – clienții pot beneficia de o subvenție guvernamentală de 6.000 de euro atunci când achiziționează un electromobil. Pentru a îndeplini cerințele, mașina trebuie să fie nouă, subvenția se aplică numai la prima înmatriculare, iar mașina trebuie să fie complet fără emisii. Nu există un termen limită pentru această subvenție – aceasta va continua să fie disponibilă până la expirarea banilor în bugetul de stat.
 • Austria – guvernul austriac oferă subvenţii de 3.000 de euro pentru electromobilele care obțin 100% din energia electrică din surse regenerabile, care costă mai puțin de 50.000 de euro și care au fost achiziționate între 1 iulie și 31 decembrie 2020. KONA Electric și IONIQ Electric sunt ambele eligibile pentru această subvenție. În plus, Hyundai Austria oferă un bonus avansat de 3.600 de euro! Pentru maşinile plug-in hybrid care îndeplinesc aceleași cerințe, cum ar fi IONIQ PHEV, Austria oferă 2.500 de euro, iar Hyundai Austria alţi 2.050 de euro bonus la achiziţionare.