in

Hyundai Santa Fe a câştigat premiul “Top Safety Pick+”

Hyundai Santa Fe a câștigat premiul ”Top Safety Pick+”, acordat de Insurance Institute for Highway Safety’s (IIHS), pentru atingerea unui nivel înalt de siguranță.

Hyundai Santa Fe IIHS_1

Modelul a obținut un punctaj important în cadrul testelor realizate pentru impactul frontal asimetric, rezistența plafonului și protecția capului. De asemenea, sistemul de frânare automată la detectarea pietonilor (AEB) a înregistrat un rezultat remarcabil.

”Top Safety Pick+” reprezintă cea mai înaltă distincție acordată de IIHS. Pentru a obține recunoașterea, un autovehicul trebuie sa înregistreze calificative notabile în cadrul testelor de protecție a celor cinci pasageri și pentru sistemul disponibil pentru prevenirea accidentelor frontale.

Hyundai Santa Fe IIHS_2

„Modelul a evitat coliziunile în cadrul testelor realizate de IIHS la 19 km/h si 40km/h. În plus, sistemul beneficiază de un semnal de avertizare care se încadrează în standardele NHTSA”, a declarat David Zuby, Director de Cercetare IIHS.

Hyundai Santa Fe IIHS_6

„Acest titlu evidențiază angajamentul Hyundai de a oferi clienților un nivel înalt de siguranță, prin dezvoltarea tehnologiilor de asistență pentru evitarea accidentelor din trafic”, a menționat Mike O’Brien, Vice President Corporate and Product Planning al Hyundai Motor America.

Hyundai Santa Fe IIHS_3

Sisteme de siguranță

Sistemul de echipare al modelului Santa Fe include: sistemul de management al stabilității vehiculului (VSM), alături de sistemul de control electronic al stabilității (ESC) și sistemul de control al tracțiunii. La acestea se adaugă și sistemul de șapte airbaguri, dintre care unul pentru genunchii conducătorului auto, discuri de frână pe toate roțile și ABS cu sistem de distribuire electronică a forței de frânare (EBD). În plus, dispune de sistem de asistare la frânarea de urgență, sistem de asistență la pornirea din rampă (HAC), sistem de control al frânării la coborâre (DBC) și sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS).

Hyundai Santa Fe IIHS_4

AEB utilizează senzorii și camerele disponibile pentru a detecta autovehiculele sau pietonii, avertizând conducătorul auto în cazul unei posibile coliziuni. În situația în care conducătorul auto nu reacționează pentru evitarea impactului, sistemul va acționa automat frânele.

Hyundai Santa Fe IIHS_5

P.