in ,

Imaginea zilei: Prin Chișinău, ca prin Dubai! Iată mașina cu doar o cifră pe plăcuțe

Apariţie unică pe străzile Chişinăului. Un şofer a fost văzut conducând o decapotabilă Porsche Boxster cu nişte plăcuţe de înmatriculare neobişnuite. Acestea sunt de origine transnistreană şi pe toată lungimea lor conţin doar o singură cifră!

Maşina a fost surprinsă în această dimineaţă pe strada Alecu Russo, printre altele care aşteptau în coloană la semafor.

40044390 411780522684081 7854220751623159808 n

În regiunea transnistreană, autorităţile locale au permis oficial confecţionarea plăcuţelor la comandă, inclusiv unele personalizate, din toamna anului 2012. Acestea sunt achiziționate contra unei taxe suplimentare, care variază în funcție de combinaţia de simboluri rezervate. Plăcuțele de înmatriculare personalizate din Transnistria sunt “înlocuitoare” (adică, în primul rând, mașina trebuie înregistrată cu numere obișnuite) și de regulă nu este permisă părăsirea regiunii cu ele pe maşină.

Plăcile cu numere de înmatriculare obişnuite, din stânga Nistrului, sunt compuse de regulă dintr-o literă, trei cifre și încă două litere. Toate plăcile sunt fabricate după o mărime standard (520×112 mm) și vopsite în alb, cu litere negre, asemănându-se astfel foarte mult plăcilor moldovenești. Pe partea stângă este desenat drapelul așa-zisei Republici Nistrene, dedesubtul căruia este lipit un abțibild cu numărul de înmatriculare, în locul codului Moldovei MD.

De la 1 septembrie curent, şoferii din zonă care vor dori să iasă cu maşina peste hotare vor trebui să-şi facă noi plăcuţe de înmatriculare neutre.

Vezi şi: Mii de lei cheltuiţi pentru plăcuţe cu numere personalizate. Iată câţi şoferi s-au întrecut în mofturi până acum

Vezi şi: (foto) E legal să circule așa? O mașină surprinsă prin Chișinău cu plăcuțe de înmatriculare speciale

Vezi şi: (video) Se vând plăcuţele „F1”! Dacă le-ar cumpăra cineva ar fi cele mai scumpe din lume

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected]

buton subscribe