in ,

Imagini spion: Audi a scos la teste prototipul pre-serie al modelului e-tron quattro

În luna ianuarie a anului 2016 compania Audi a declarat că acel concept numit e-tron quattro, prezentat în 2015, se va transforma într-o maşină de serie, poziţionată între Q5 şi Q7. Aceasta va fi dezvăluită în anul 2018 şi tot ce este posibil să poarte numele Q6.

Oficial încă nu s-a confirmat ocuparea acestei denumiri, ori Audi doreşte crearea unei nomenclaturi diferite pentru maşinile sale electrice aşa cum a procedat Mercedes-Benz. Oricum nu s-ar proceda, maşina surprinsă la teste de fotografii Automedia va fi primul electromobil de serie al mărcii.

Da, coupe-ul R8 e-tron a existat înaintea acestuia veţi spune, însă acesta a fost lansat într-un număr infim, mai degrabă ca experiment şi fiind construit pe baza unui model cu propulsor cu ardere internă. Audi e-tron quattro sau în orice s-ar transforma este un electromobil “pur sânge”.

Conceptul e-tron quattro era dotat cu un sistem de tracţiune integrală şi motoare electrice care produceau în total 503 CP, alături de un acumulator de 95 kWh care îi asigura o autonomie de peste 500 de kilometri. Maşina de serie ar putea să nu aibă aceleaşi caracteristici, însă asemănătoare.

Lungimea SUV-ului electric va fi practic identică cu cea a conceptului 4.88 metri, însă spre deosebire de acesta din urmă vedem că Audi i-a corectat relieful lateral şi i-a montat blocuri optice diferite. Acoperişul este poziţionat puţin mai sus pentru a asigura spaţiu pasagerilor, iar cel de-al treilea geam lateral are forme modificate.

Din nou, comparativ cu Audi e-tron quattro concept, modelul de serie va avea o grilă a radiatorului cu elemente verticale în locul unor orizontale. Stopurile amintesc de cele văzute pe noul Audi Q5, însă aici sunt semnificativ mai înguste.

Amintim că în anii 2018 şi 2019 Audi va mai lansa două modele noi din segmentul SUV-urilor – Q8 şi Q4. De asemenea în 2019 vom fi martori ai lansării modelelor RS Q8 şi a variatei de serie a lui e-tron Sportback.

Vezi şi: Premieră mondială: Audi h-tron quattro concept (foto/video)

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN IMAGINI SPION

Iti place articolul?