in ,

Imagini spion: Noul Ford Focus Wagon a apărut pe Nurburgring şi are nişte blocuri optice cu LED-uri

Cunoaştem deja că Ford dezvoltă noua generaţie a modelului Focus. Un prototip de teste în caroserie break a fost văzut pe Nurburgring şi chiar dacă a fost camuflat aproape complet, datorită fotografilor Automedia care ne-au expediat aceste imagini exclusive avem ocazia să observăm câteva noutăţi.

Noul Ford Focus va deveni la sigur mai modern şi mai elegant datorită unor noi blocuri optice şi stopuri. Anterior când automobilul a fost surprins pentru prima dată, acesta avea nişte corpuri de iluminat care vor fi oferite standard, însă acum ies în evidenţă unele care vor fi disponibile opţional sau în nivele de echipare superioare.

Forma acestora este bine cunoscută, însă iată structura ne aminteşte de cea folosită de Volvo – două secţiuni care sunt separate printr-un spaţiu dedicat semnalizatoarelor de direcţie.

În partea posterioară, stopurile vor fi şi ele pe bază de LED-uri, şi acestea nu vor mai pleca spre părţile laterale ale caroseriei, ci s-ar putea întinde pe uşa portbagajului.

Vezi şi: Imagini spion: După hatchback şi sedan, la teste a ieşit şi noul break Ford Focus

Din informaţii preliminare şi neconfirmate de Ford, aflăm că a patra generaţie Focus va fi construită pe baza platformei modulare Ford C2. Maşina va deveni mult mai spaţioasă decât modelul care se mai comercializează în prezent, ampatamentul crescând cu cel puţin 50 de mm. Respectiv se vor mări dimensiunile automobilului în lungime şi lăţime, iar aceşti factori vor contribui la mărirea spaţiului pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate.

Şi greutatea hatchback-ului s-ar putea reduce cu până la 50 de kilograme, însă după cum am menţionat, cifra nu este una fixă.

Şoferul se va bucura de o planşă de bord cu o structură diferită. Va fi montat un volan nou, un panou de bord (posibil digital), dar şi un sistem multimedia cu ecran tactil, poziţionat foarte sus şi comod pentru a fi controlat.

Mașina în caroserie break va fi orientată exclusiv pentru piaţa europeană şi ar putea debuta tocmai la Salonul Auto de la Geneva în primăvara anului 2018, în timp ce hatchback-ul am putea să îl vedem ceva mai devreme, în ianuarie, la Detroit.

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN IMAGINI SPION

Iti place articolul?