Important! Mașinile mai vechi de șapte ani nu vor putea fi importate în Republica Moldova

Distribuie:
 • 127
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  

(update) Proiectul de lege a fost votat în primă lectură şi nu în lectură finală aşa cum am scris anterior! Ne cerem scuze pentru eroarea comisă.

Sâmbătă, 24 decembrie, o sursă din cadrul Parlamentului ne-a asigurat că proiectul a fost votat în ambele lecturi, însă nu a fost aşa.

Potrivit zdg.md, cităm:

Deși în unele cercuri s-a menționat că vineri, acest proiect a fost votat în două lecturi și urmează să intre în vigoare din 1 ianuarie 2017, deputatul Marcel Răducan a negat informația. Într-o intervenție pentru ZdG acesta a precizat că proiectul a fost aprobat în prima lectură. „E doar prima lectură. Nu este în vigoare de la 1 ianuarie. Nu poate să fie. Este vorba despre intervenții în bugetul republicii. Vă dați seama că mașinile astea aduceau un venit oarecare, iar Parlamentul nu poate să voteze în a doua lectură până nu are avizul pozitiv din partea Guvernului”, a precizat alesul poporului.

Chiar şi pe pagina de Facebook a legislativului, nu este specificat dacă votul a fost în lectură finală sau nu.

Moldovenii nu vor mai putea importa în țară mașini mai vechi de șapte ani. Deputații au votat ieri în primă lectură proiectul de lege ce interzice importul mașinilor mai vechi de șapte ani.

FOTO: unimedia.info

Vă reamintim că legea ce a permis importul de mașini mai vechi de șapte ani a fost votat în anul 2012. De atunci și până în prezent, în țara noastră au fost importate mai bine de 30.000 de mașini ce au o vârstă cuprinsă între șapte și zece ani.

Potrivit autorilor proiectului de lege ce a fost votat, țara noastră s-ar fi transformat într-un cimitir de mașini vechi importate din Europa, mașini ce cresc riscul survenirii unui accident rutier și care poluează mai tare mediul înconjurător.


Distribuie:
 • 127
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  

You may also like...

7 Responses

 1. Edd spune:

  Numai o intrebare – de ce pe site-ul Parla mentului (http://www.parlament.md/ProcesulLegislativ/Proiectedeactelegislative/tabid/61/LegislativId/3539/language/ro-RO/Default.aspx) statutul este „EXAMINARE”, dar nu un proiect deja APROBAT?

 2. certan spune:

  tara care nu produce auto nu are nevoie de limita de virsta. Aceasta limita e minus pentru budjet, pentru unii oameni specialisti la care din pricina ca vor chistiga mai putin vor cheltui mai putin. Vor chistiga numai parlamentarii care au votat legea cu saloanele auto si lizingul.

 3. Sergiu spune:

  …”mașini ce cresc riscul survenirii unui accident rutier și care poluează mai tare mediul înconjurător”

  Salut, sint fericitul posesor al unui automobil cu virsta mai mare de 10 ani.

  Fiind responsabil, anual investesc timp si bani in schimbul de piese calitative, verificari periodice si testari, spre deosebire de alti fraieri care nu au posibilitatea sa-si ia automobile mai noi cu banii jos, imprumuta acesti bani, ii investesc in autoturisme mai noi (pentru ca-i asa moldovanu’ adevarat – mega bengos), ca intr-un final sa nu-i mai ramina nimic pentru simplu – roti de iarna si piese de schimb.

  Respectiv, ca o comparatie: unde ar creste riscul survenirii unui accident, la un autoturism cu virsta mai mare, insa care are totul schibat la timp sau la unul nou, dar care nu are nimic pus la punct?

  Si fratilor, sa fim seriosi: chiar daca ai un autoturism doar iesit de pe usa salonului auto si in acelasi timp nu ai norocul si unu’ beat da peste tine tot cu o masina noua… nu-i tot accident?

  Cit despre poluare ce sa zic: daca s-ar aplica pozitia celor din SUA si anume de a interzice masinile cu motoare Diesel (chiar si cele mai noi), sint sigur ca poluare va fi mult mai putina ca in cazul celor cu benzina, chiar si cu motorizare Euro 2.

  P.S. Sigur cei de la Daac, Elita si alti semeni de-ai lor si-au „bagat codita” si s-au plins ca nu mai au vinzarile de odinioara, de aici si proiectul nou ;)

  P.S.2 Daca ar fi sa vorbim de poluare: cum de s-a permis inregistrarea autoturismelor din BG/LT la oferta cu -70%? :P