in ,

COOLCOOL

Breaking news! Risc sporit de inundaţii, acum pe ambele maluri ale Nistrului!

(update 24.06.2020) O nouă avertizare hidrologică a fost emisă în această după amiază de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Este vorba despre un Cod Portocaliu, principalul fenomen prognozat fiind ieşirea apei în luncă, ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile şi ore, care s-au manifestat agresiv şi pe teritoriile Ucrainei şi României!

De această dată este valabil pentru toată suprafaţa pe care o udă râul Nistru!

Recomandarea noastră este aceeaşi pentru toţi, inclusiv pentru şoferi: aţi face bine să vă evacuaţi pe măsura posibilităților şi pentru orice eventualitate bunurile, dar şi maşinile, din preajma malurilor râului!

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi în şedinţa ordinară a Guvernului că în unele localităţi s-a început evacuarea cetăţenilor!

cod portocaliu Nistru 24 iunie

De asemenea, şi pentru ziua de astăzi a fost emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică.

cod galben 24 iunie

Iată ce s-a întâmplat deja în Ucraina din cauza inundaţiilor:

Ucraina ridică în aer 4 elicoptere pentru a evalua situația de la altitudine. Peste 5.000 de case distruse, zeci de…

Gepostet von Vremea în Republica Moldova am Mittwoch, 24. Juni 2020

(update 23.06.2020) Ultima oră! Şoferii din Briceni şi Edineţ ar face bine să-şi evacueze bunurile, dar şi maşinile, din preajma malurilor Prutului

Şoferii din Briceni şi Edineţ ar face bine să-şi evacueze bunurile, dar şi maşinile, din preajma malurilor Prutului! În legătură cu precipitațiile foarte puternice, prognozate în cursul superior a Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), hidrologii avertizează: în intervalul de timp 23 – 29 iunie va avea loc creșterea în continuare a nivelului apei pe sectorul localităţilor Criva – Costeşti – Stânca cu 1.80–2.20 m faţă de nivelul din ziua de astăzi, 23 iunie.

Ieşirea apei în lunca râului Prut, în raioanele Briceni şi Edineţ, va duce la subinundarea terasamentului de cale ferată or. Cernăuţi-or. Bălţi şi începutul subinundării unor sate aferente râului!

cod portocaliu inundatii
recomandari inundatie

În plus, pentru ziua de astăzi este valabil şi un Cod Galben de instabilitate atmosferică.

cod galben meteo

(update 19.06.2020) O nouă avertizare hidrologică emisă! De această dată este valabilă şi pentru malurile Nistrului!

cod galben 19 iunie

(17.06.2020) În atenţia şoferilor care locuiesc în localităţile de lângă malurile Prutului! Râul poate ieşi din albie

În atenţia şoferilor moldoveni şi nu numai, care locuiesc în localităţile de lângă malurile Prutului! Meteorologii de la Chişinău au emis o avertizare hidrologică care este valabilă de astăzi şi până pe 3 iulie 2020!

În această perioadă de timp, în toate raioanele de vest ale ţării, care sunt udate de râul Prut, se pot înregistra chiar şi inundaţii din cauza ieşirii apei din albie în luncă. Mai multe detalii puteţi afla din textul sinopticienelor de mai jos.

În acest sens, cei care au autovehicule în zonă, dar şi alte bunuri, le recomandăm să ia măsuri corespunzătoare pentru securizarea lor.

cod galben inundatie
descriere avertizare hidro

De asemenea, chiar în această dimineaţă, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat o avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică. Este valabil pentru întreg teritoriul ţării.

cod galben 17 iunie

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!