in ,

În ultimii 16 ani niciun om nu a murit în el. Ţara în care Volvo XC90 a fost numit cel mai sigur automobil

Experţii laboratorului independent Thatcham Research au numit SUV-ul suedez Volvo XC90 ca fiind cel mai sigur automobil al Regatului Unit al Marii Britanii. De când se vinde în statul insular, potrivit statisticilor, nicio persoană, fie şofer sau pasager, nu şi-a pierdut viaţa în accidente care au avut loc cu implicarea acestei maşini.

Vezi şi: New York 2018: Noul Volvo XC60 este Maşina Anului 2018 în lume!

Specialiştii consideră că modelul Volvo şi-a meritat titlul datorită setului avansat de sisteme de siguranţă, inclusiv cel înalt tehnologizat de frânare automată. Din 2002, atunci când Volvo XC90 s-a lansat pe piaţa globală şi s-a vândut local în peste 50.000 de exemplare, aceasta a fost maşina care a adoptat cel mai timpuriu sistemul care îl avertizează pe şofer despre un eventual pericol de coliziune frontală.

Versiunile actualizate ale acestor sisteme sunt denumite în prezent AEB (Frânarea autonomă de urgență) și sunt acum capabile să aplice automat frânele mașinii, împiedicând astfel producerea unui incident neplăcut. Chiar dacă se poate găsi deja standard pe mai multe modele de maşini, precum sunt cele din gama VW sau Mercedes-Benz, anume Volvo XC90 a fost una dintre primele maşini care a însuşit-o cum trebuie.

Vezi şi: Volvo XC60 a câștigat premiul „Mașina Anului” în Marea Britanie

Există diferite forme de AEB, dar majoritatea funcţionează folosind lasere, camere sau radare pentru a detecta alte vehicule sau pietoni. Tehnologia este similară cu sistemele automate de control al vitezei de croazieră care detectează bara de protecție spate a altor mașini pe o autostradă și se potrivesc cu viteza lor.

Evoluțiile mai recente permit vehiculelor cu AEB să detecteze pietonii în timp ce fac manevre potențial periculoase, dar şi pot evita un accident la rularea cu spatele într-un spațiu de parcare.

Vezi şi: (video) Maşina anului 2018 în Europa este noul Volvo XC40

Thatcham Research menţionează că AEB este cea mai importantă evoluție în materie de siguranţă auto, de la centura de siguranță care a fost obligatorie în noile vehicule din Marea Britanie încă din 1965.

O analiză a laboratorului mai spune că AEB ar putea salva 1.100 de vieți în Marea Britanie în următorul deceniu și peste 122.000 de victime (imaginaţi-vă o cifră globală!).

Vezi neapărat: (video) Volvo ştie cum să păcălească moartea. Urmăreşte cea mai tare reclamă auto

Tehnologia are, de asemenea, potențialul de a reduce primele de asigurare auto, deoarece dovezile sugerează că utilizarea acesteia poate reduce riscul de coliziuni cu până la 38%.

Deși sistemele AEB sunt costisitoare pentru a le înlocui dacă sunt deteriorate, riscul mai scăzut pentru asiguratori poate avea ca rezultat o reducere a primelor. În general, una din trei mașini noi vândute în Marea Britanie vine cu AEB, iar, la fel, una din trei mașini este disponibilă cu AEB ca dotare opţională.

Vezi şi: Studiu în Rusia. Volvo şi maşinile sale – lider la capitolul satisfacția clienților

Vezi şi: (video) Două familii din Suedia au acceptat să testeze maşini Volvo cu autopilot în viaţa de zi cu zi

Sursă: The Telegraph

Iti place articolul?