in ,

Încălcări cât duce carul. Iată pentru ce au primit amenzi sute de şoferi săptămâna trecută

În ultima săptămână angajații Inspectoratului Naţional de Patrulare au efectuat 30 de reţineri şi au documentat 5.723 de contravenţii. Printre acestea se numără şi amenzi date şoferilor din Moldova.

Cifra este cu adevărat una mare, demonstrând astfel că şoferii moldoveni continuă să încalce regulile de circulaţie, fără a se gândi că a venit timpul pentru schimbarea comportamentului din traficul rutier.

masini-scumpe-oprite-de-inp_0

Cele mai mai multe amenzi au fost împărţite săptămâna trecută pentru depăşirea vitezei stabilite conform legislaţiei – 997 de cazuri. Alţi 305 şoferi au fost prinşi cum traversează intersecţia la semnalul de interzicere a semaforului.

Vezi şi: INP ne arată o colecţie de maşini scumpe pe care le-a tras pe dreapta, partea a II-a

Se pare că nici siguranţa nu mai este o prioritate pentru unii conducători, 298 fiind amendaţi pentru că nu avea centura cuplată, iar alţi 88 conduceau maşini cu portiere sau parbrizuri umbrite.

De asemenea, săptămâna trecută poliţiştii au depistat 170 de şoferi care conduceau fiind în stare de ebrietate. Pentru a sensibiliza opinia publică, dar şi a-i atenţiona pe şoferi la ce poate duce şofatul sub influenţa alcoolului, Inspectoratul Naţional de Patrulare a creat un spot emoţionant.

Statistica INP pentru ultimele 7 zile Timp de o săptămână, angajații Inspectoratului Naţional de Patrulare au efectuat 30 de reţineri și au documentat 5 723 de contravenţii. Astfel, au fost reținute:- 5 cazuri de reţinere a persoanelor în căutare;- 14 cazuri de reţinere a unităţilor de transport aflate în orientare;- 4 conducători auto pentru fals de acte, 2 cazuri de reținere de droguri, 2 cazuri de furt, 1 caz de trafic ilicit de mărfuriși unul de huliganism.De asemenea, pe parcursul perioadei nominalizate, de către ofițerii de patrulare au fost documentate 5 723 de contravenţii în baza Codului Contravenţional al RM, cele mai frecvente fiind:- 170 de șoferi conduceau în stare de ebrietate;- 997 pentru depăşirea vitezei stabilite;- 305 de șoferi au traversat intersecţia la semnalul de interzicere a semaforului;- 298 de conducători auto au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță, iar alții 88 au fost depistați de inspectorii de patrulare conducând automobilul cu geamurile portierelor din față sau cu parbrizul umbrite.Inspectoratul Naţional de Patrulare reaminteşte, atunci când sunteţi într-o situaţie de risc nu ezitaţi să apelaţi imediat la ajutorul celui mai apropiat echipaj de patrulare.10 octombrie 2016

Gepostet von Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP am Sonntag, 9. Oktober 2016

What do you think?