in ,

Indicatoarele nu mai sunt de folos? Numărul şoferilor care au depăşit limita de viteză în ultimele trei zile

Inspectoratul Naţional de Patrulare publică o nouă statistică cu rezultatele patrulării pe traseele naţionale în ultimele trei zile. Din nou aflăm că din cauza depășirii limitei de viteză, a nerespectării indicatoarelor rutiere și a depășirii neregulamentare au avut loc mai multe tragedii.

În total, în zilele de 3-5 noiembrie curent, pe teritoriul ţării s-au produs 31 de accidente rutiere grave. Cu părere de rău două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 40 au primit diferite traumatisme.

Chiar dacă au loc accidente cu urmări grave, unii șoferi continuă în mod iresponsabil să consume băuturi alcoolice și să urce la volan. În această perioadă au fost documentaţi peste 40 de conducători auto.

Vezi şi: (video) Spot social de la INP: Tu alegi cum ajungi acasă

FOTO: unimedia.info

Mai mult, s-a constatat că mai mulţi şoferi ignoră intenţionat indicatoarele rutiere de limitare a vitezei. Chiar dacă acestea au menirea să contribuie la siguranţa în trafic prin indicarea unei limite de viteze, în aceste zile circa 700 de conducători auto au zburat pe lângă ele.

Atenţie! Angajații INP vor intensifica pe parcursul următoarelor zile patrularea pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora. În context se recomandă să:

– nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
– conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
– nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
– conduceți prudent pe carosabilul umed fără a depăși limita de viteza admisă.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!