in ,

INP anunţă rezultatele operaţiunii de 30 de zile în care s-au depistat maşinii cu geamuri umbrite

Circa 800 de șoferi, documentați pentru geamuri umbrite de către inspectorii de patrulare. Acesta este numărul total de proprietari de maşini care au fost traşi pe dreapta şi sancţionaţi pentru că aveau geamurile şi parbrizul umbrit.

Amintim că operaţiunea Umbriş a fost anunţată la 20 noiembrie şi s-a încheiat la 20 decembrie curent. Inspectorii INP au organizat-o pe întreg teritoriul ţării.

Scopul operațiunii a fost de a depista și documenta cazurile de conducere a unităților de transport la care parbrizul sau suprafețele de geam ale portierelor din față sunt fumurii, ori pe acestea sunt aplicate diferite obiecte care diminuează câmpul vizual al conducătorului auto.

Vezi şi: E bine să ştii! Dispozitivul şi temeiul legal pe care îl foloseşte INP pentru determinarea geamurilor umbrite

Astfel, din numărul total de șoferi documentați pentru exploatarea autovehiculelor cu geamurile umbrite, 752 dintre ei au înlăturat pelicula de pe suprafețele de geam la fața locului, iar altor 34 de șoferi li s-a interzis exploatarea mașinii prin ridicarea plăcilor de înmatriculare până la lichidarea tuturor neajunsurilor.

Inspectoratul Național de Patrulare reiterează: aducerea stării tehnice a autovehiculului în concordanță cu exigențele legislației în vigoare este obligațiunea fiecărui șofer în parte.

Pentru conducerea unui automobil cu geamurile umbrite, legislația Republicii Moldova prevede o amendă de până la 1.200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Iti place articolul?