in ,

INP anunţă vânătoare de şoferi şmecheri pe două trasee şi despre un număr record de şoferi găsiţi băuţi

INP anunţă o nouă vânătoare de şoferi pe două trasee concomitent. Vor fi luaţi în vizor şi în special conducătorii auto şmecheri, care se eschivează de la răspunderea contravenţională.

Operaţiunea va avea loc pe parcursul zilei de mâine, 17 iulie. Ofițerii de patrulare vor verifica şoferii prin intermediul aplicației E-DATA.

Filtre ale INP se vor putea găsi:

  • pe traseul Dondușeni – Drochia – Costești (R12 – R7)

  • pe traseul Soroca – Drochia – Costești (R7)

De asemenea, Inspectoratul Naţional de Patrulare a anunţat o statistică de weekend a acţiunilor întreprinse pe teritoriul ţării. În particular, în perioada 13-15 iulie inclusiv, 76 de conducători auto au fost depistați băuți la volan. Dintre aceştia 51 vor fi documentați pentru stare de ebrietate avansată, 16 contravențional, iar alți 9 pentru refuz.

Menţionăm că numărul de şoferi găsiţi în stare de ebrietate la volan în mai puţin de 72 de ore este unul record în 2018, anterior în minivacanţa din luna mai fiind depistaţi 113 conducători auto băuţi, însă pe parcursul a patru zile.

INP amintește că fiecare șofer este obligat să respecte Regulamentul Circulației Rutiere, pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute!