in ,

INP: Cele mai multe accidente rutiere se produc în zilele de vineri și luni

În urma unei analize efectuate de către Inspectoratul Naţional de Patrulare, s-a demonstrat că cele mai multe accidente rutiere se produc în zilele de vineri și luni.

Astfel, pentru evitarea evenimentelor nedorite și a consecințelor acestora, în weekend-ul care a trecut a fost intensificată patrularea pe traseele din ţară. Evident, regimul sporit de lucru al poliţiştilor nu a putut avea loc fără depistarea a sute de încălcări.

În perioada 18-20 august curent, ofițerii de patrulare au documentat peste 2.403 de abateri de la Regulamentul Circulaţiei Rutiere, iar acei conducători auto care le-au săvârşit au fost sancţionaţi contravenţional.

Printre cele mai grave încălcări se numără: condusul în stare de ebrietate – 120 de şoferi depistaţi, încălcarea regimului de viteză – 577 de conducători auto.

Alți 165 de cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice. De asemenea, INP a intervenit la circa 286 de solicitări din partea cetățenilor.

De asemenea, în această perioadă au avut loc tocmai 36 de accidente rutiere, soldate cu două persoane care şi-au pierdut viaţa cu părere de rău şi alte 55 care au rămas traumatizate. Principalele cauze ale producerii acestora au fost depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată.

În acest context, INP reamintește și recomandă tuturor conducătorilor auto:

– nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
– conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
– nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
– manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la respectarea Regulamentului Circulației Rutiere.

Iti place articolul?