in ,

Inspectoratul Național de Patrulare sugerează șoferilor cum să circule pe timp de brumă și ceaţă

În timpul nopții pe carosabil s-a format brumă și pe alocuri ceață. Astfel, pentru evitarea accidentelor rutiere cauzate din cauza acestui fenomen, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor auto:

– să fie cât mai prudenți;
– să circule cu anvelopele de iarnă;
– să reducă viteza de deplasare;
– să-și asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei;
– să nu depășească coloana de autovehicule oprită la semafor și să nu pătrundă în intersecție, dacă din cauza aglomerației nu o pot traversa.

15578027_1051197678341004_8774689613608892694_o

Totodată, ofițerii de patrulare recomandă în afara de reducerea vitezei, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor, trebuie evidențiate și câteva reguli specifice pe timp de ceață, nu opriți pe benzile de circulație, în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, amplasați triunghiurile reflectorizante, la distanțe mai mari!

Inspectoratul Național de Patrulare solicită șoferilor să-și cupleze permanent centura de siguranță pentru siguranța atât a șoferilor cât și a pasagerilor, iar pe perioada de iarnă să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante şi să aibă în portbagaj nisip și lopată.

FOTO: carmudi.lk
FOTO: carmudi.lk

Ofițerii de patrulare îndeamnă conducătorii auto să verifice înainte de a porni la drum starea lamelelor ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de frânare, funcționarea sistemului de semnalizare și iluminare.

În același timp, este necesar ca șoferii să adapteze viteza în funcție de condițiile meteorologice și cele de pe carosabil și să păstreze o distanţă faţă de ceilalţi participanți la trafic pentru a evita deraparea sau patinarea care pot favoriza producerea de accidente rutiere.

FOTO: promotor.ro
FOTO: promotor.ro

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Vezi un instrument util în acest sens: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Inspectoratul Național de Patrulare şi AutoBlog.MD vă dorește – Drum bun!

Iti place articolul?