in ,

Jenson Button se retrage din Formula 1, însă ar putea reveni în 2018

Jenson Button (36 de ani) va fi înlocuit la McLaren de Stoffel Vandoorne (24 de ani), însă britanicul este încrezător că va reveni în Formula 1 în 2018.

Cu ocazia Marelui Premiu al Italiei, McLaren a anunţat linia completă de piloţi pentru sezonul 2017, semnificativ mai devreme decât anul trecut.

Echipa a decis să-l promoveze ca titular pe pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne, care anul trecut a devenit campion în GP2.

FOTO: motorsport.com
FOTO: motorsport.com

Belgianul a debutat în Formula 1 la Marele Premiu al statului Bahrain din acest an, când l-a înlocuit pe accidentatul Fernando Alonso şi a ocupat locul 10, însă şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a concura cu regularitate în Marele Circ.

Vezi momentul: (video) Pilotul F1 Fernando Alonso, la un pas de o tragedie. Accident spectaculos în prima cursă din sezon

“Am semnat multe autografe la viaţa mea, dar când am semnat contractul cu McLaren am avut un sentiment special când am ridicat stiloul. Este o onoare enormă să devin pilot de curse McLaren şi promit să muncesc la fel de mult ca orice pilot care a concurat vreodată în Formula 1”, a declarat el.

FOTO: autosport.com
FOTO: autosport.com

Cu alte cuvinte, pentru a nu-l pierde pe Vandoorne în favoarea unei alte echipe, McLaren a decis să-i ofere un post de pilot titular şi să renunţe astfel la serviciile lui Jenson Button.

Pilotul britanic va rămâne însă la McLaren în 2017 şi 2018 pentru a se ocupa de dezvoltarea echipei şi a monopostului.

În acest context, campionul mondial din 2009 susţine că retragerea este una temporară şi este convins că va mai concura în Formula 1. Practic, speranţa sa este ca Alonso să nu rămână la McLaren după expirarea actualului acord în 2017.

“Să fie clar, cu siguranţă nu mă retrag. Am contract pentru 2017 şi 2018, intenţionez să muncesc din greu pentru dezvoltarea monopostului şi sunt sigur că la un moment dat voi urca la volanul noului monopost”, a explicat Button.

Vezi şi: Veste proastă pentru fani. Un pilot Formula 1 anunţă că părăseşte competiţia după sezonul actual

Surse: formula1, Automarket