in , ,

(foto) Koenigsegg se pregăteşte să îşi ia rămas bun de la hipercarul Agera RS

Koenigsegg se pregăteşte să îşi ia rămas bun de la hipercarul Agera RS, prezentând la Salonul Auto de la Geneva o versiune de adio (Final Edition), numită One of 1.

koenigsegg-agera-final-one-of-1_35

Versiunea specială a fost construită la comanda unui client care şi-a dorit ca modelul său Agera să fie cât mai asemănător cu hipercarul One:1. În total vor fi construite trei exemplare Koenigsegg Agera Final Edition, fiecare fiind vopsite în culori diferite şi unice.

Citeşte şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Koenigsegg Regera

Exemplarul prezentat la Geneva are o nuanţă portocalie, contrastată de culoarea elementelor din fibră de carbon. Printre acestea se numără un splitter unic, guri largi de aerisire pe lateral, praguri, un difuzor, un eleron special şi alte guri de aerisire cu aripi reglabile.

Printre alte “bunătăţi” se numără un sistem de evacuare a gazelor confecţionat din titan, pe care s-a imprimat 3D inscripţia One of 1, şi jante din fibră de carbon Aircore. Nici habitaclul nu a putut rămâne fără inserţii din fibră de carbon.

Vezi şi: GENEVA 2016: Reportaj video de la standurile McLaren, Aston Martin, Koenigsegg, Pagani

Sub capota supercarului se află un motor V8 bi-turbo de 5.0 litri, care livrează 1.360 de CP şi 1.371 Nm de cuplu. Greutatea maşinii cu rezervorul plin nu depăşeşte 1.380 de kilograme.

Ultimul exemplar din cele trei va fi livrat proprietarului la sfârşitul anului 2018.

Sursa foto: Carscoops, GTspirit, Koenigsegg

Iti place articolul?