in

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei şi este cu Vettel la egalitate de puncte

Lewis Hamilton a făcut o cursă perfectă la Shanghai şi a câştigat Marele Premiu al Chinei. Pilotul Mercedes a reuşit să recupereze în a doua etapă a sezonului și și-a trecut în cont prima victorie, după ce în runda inaugurală, în Australia, a terminat în spatele lui Sebastian Vettel (Ferrari).

De această dată, locurile s-au inversat, iar podiumul a fost completat şi de Max Verstappen (Red Bull), care a luat bronzul după ce pornise de pe poziția a 16-a.

Cursa a început pe o pistă cu multe pete de umiditate, din cauza ploii căzute anterior, iar primele incidente cu steag galben au fost cauzate de Lance Stroll și Antonio Giovinazzi. După gafa italianul de la Sauber, din ultimul viraj al primului tur, piloții au fost obligați să traverseze linia boxelor pentru curățarea liniei de start-finiş.

Primul care a schimbat pneurile a fost Sebastian Vettel. Lewis Hamilton, pilotul cu pole-position la Shanghai, la urmat la scurt timp, însă a reușit să își conserve prima poziție.

Cea mai importantă recuperare după cum a spus a fost cea a lui Max Verstappen. Plecat de pe locul 16, olandezul a depășit 9 adversari în primele viraje și mai apoi a urcat până pe locul al treilea. Verstappen a fost pus sub presiune, pe final, de colegul său, Daniel Ricciardo, însă a rezistat până la capăt.

Lewis Hamilton a obținut cea de a 5-a victorie din carieră la Shanghai. Britanicul de la Mercedes F1 l-a învins cu peste 6 secunde pe Sebastian Vettel. în clasamentul general, cei doi au câte 43 de puncte. Mercedes AMG Petronas a urcat pe prima poziție în ierarhia constructorilor.

Următoarea etapă se va desfășura pe 16 aprilie, în Bahrain, pe circuitul din Sakir.

Sursă: Digisport

Iti place articolul?