in , ,

Lexus oferă pentru bateria primului său electromobil o garanţie de 10 ani sau un milion de km parcurşi

Profitând de experiența unică a Lexus în construirea a peste 1.7 milioane de automobile electrificate hibride din 2005, noul UX 300e întruchipează calitatea și fiabilitatea fără egal, care este un semn distinctiv al mărcii.

Bazându-se pe o reputație de clasă mondială pentru tehnologia bateriilor, primul Lexus electric are de beneficiat în special de la calitatea de lider a producătorului auto premium în sisteme de gestionare a bateriei, unități de control a puterii și motoare electrice.

Noul UX 300e include o unitate de propulsie formată dintr-un motor/generator care produce 204 CP/300 Nm şi pune în mişcare roţile de pe puntea din faţă. Poate face 0-100 km/h în 7.5 secunde şi poate rula cu maxim 160 km/h.

SUV-ul este alimentat de o baterie de mare capacitate de 54.3 kWh, nou dezvoltată, care poate asigura o autonomie de 400 km în ciclul NEDC sau peste 300 km în ciclul WLTP. Situată sub podeaua cabinei și bancheta din spate pentru a asigura un centru de greutate scăzut, bateria litiu-ion cu 288 de celule permite spațiul și caracterul practic care este așteptat de la un crossover urban.

Modelul a primit un nou transaxle ultra-compact, cu un aspect cu trei arbori și un demultiplicator pentru a permite motorului să se rotească cu viteze mai mari, pentru a oferi performanțe de conducere de top și niveluri de zgomot extrem de scăzute. Pentru o durată de viață extinsă a componentelor și funcționare foarte lină, inginerii Lexus au introdus îmbunătățiri precum polişarea suprafeței roţilor dinţate, un capac rezistent la sunet și un sistem optimizat de lubrifiere.

Pentru un control sporit și o durată de viață a bateriei, senzorii monitorizează tensiunea fiecărei celule și bloc, precum și temperatura. În tandem cu sistemul avansat Battery Management System, acest lucru duce la o capacitate maximă utilizabilă și la o autonomie extinsă de conducere.

Pentru UX 300e, Lexus a dezvoltat un sistem de răcire cu aer a celulelor bateriei, care este mai sigur și mai ușor decât sistemele răcite cu apă. Cu aerul răcit care circulă în interiorul bateriei, puterea stabilă a setului de acumulatori poate fi atinsă chiar și la viteză mare și în timpul încărcării rapide repetate. Lucrând mână în mână cu aerul condiționat la care au acces pasagerii din cabină, sistemul îmbunătățește performanța, durata de viață a bateriei și performanța de încărcare a mașinii.

Fiabilitatea a fost, de asemenea, un criteriu primordial în dezvoltarea sistemului de încălzire a bateriei. Elementele de încălzire din fiecare modul de baterie reduc la minimum impactul vremii reci asupra autonomiei de condus, asigurându-se că puterea maximă este disponibilă de la început. În cele din urmă, pentru o durată lungă de viață, fără probleme, bateria este echipată cu garnituri de cauciuc pentru a o proteja de apă și praf.

Ca o măsură a încrederii mărcii în tehnologia vehiculului său complet electric, Lexus oferă o garanție de service de 10 ani (sau 1.000.000 km) pentru toate defectele funcționale ale capacității principale a bateriei și degradarea sub 70%, cu condiția ca proprietarul să respecte controalele de “sănătate” regulate din programul de întreținere.

Pe lângă garanția bateriei, proprietarul unui nou UX 300e va beneficia de o garanție de 3 ani pentru vehicul şi alta de 5 ani (sau 100.000 km) pentru defecțiunile sistemului de propulsie.

Primul electromobil Lexus va fi asamblat la uzina multi-premiată din Kyushu, Japonia. UX 300e va fi introdus pe anumite piețe din Europa până la sfârșitul anului curent.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?