in ,

Lexus prezice dispariția sedanurilor în viitorul apropiat

Lexus se așteaptă că în viitorul apropiat automobilele în caroserie sedan sau berlină, așa cum este cunoscut peste Prut, vor dispărea din oferta constructorilor auto. Această declarație îi aparține lui Tokuo Fukuichi unul dintre cei mai importanți oameni din cadrul Toyota Motor Corporation și cel care conduce divizia de design avansat.

”Dacă nu vom reuși să le oferim clienților ceva special în sedan-uri ce nu vor putea găsi în crossovere, atunci această caroserie va dispărea. Într-un oarecare moment sedan-urile oricum vor dispărea de pe piață, însă până atunci trebuie să găsim posibilități noi de a face atractivă această caroserie pentru clienți.” a declarat Tokuo Fukuichi pentru Automotive News.

Ba mai mult, Lexus deja și-a arătat deja interesul față de o caroserie similară cu cea văzută pe noul Porsche Panamera Sport Tourismo, însă în același timp nu a fost adoptată nici o decizie care să pună pe linia de asamblare Lexus un model cu caroserie similară.

“SUV-urile și crossoverele câștigă teren din cauza avantajelor incontestabile – oferă foarte mult spațiu, este ușor să urci și să cobori din ele, iar poziția șoferului față de suprafața de drum este înaltă. Însă cel mai important este că se conduc ca mașini confortabile, nu ca SUV-urile din trecut care erau greu de stăpânit.” a declarat Fukuichi.

Doar 29% din mașinile vândute de Lexus în America de Nord sunt sedan-uri.

Iti place articolul?