in , ,

Los Angeles 2018: Organizatorii concursului NACTOY au anunţat lista modelelor finaliste

Organizatorii concursului “Autoturismul şi camioneta anului” din America de Nord (North American Car & Truck of the Year, NACTOY) au anunţat modelele de maşini care au intrat în finala concursului. Dintr-un total de 29 au fost alese doar nouă modele şi din nou, nici unul măcar nu este de producţie germană.

Vezi şi: NACTOY 2019: A fost anunţată lista oficială a modelelor semifinaliste

FOTO: motorillustrated.com

Cele nouă modele de maşini au fost împărţite în trei categorii. Doar câte una va putea câştiga titlurile de “Cel mai bun autoturism”, “Cea mai bună maşină utilitară” (crossovere şi monovolume) şi “Cel mai bun SUV sau pick-up (camionetă)”.

Lista finaliştilor NACTOY 2019:

Autoturismul anului Crossover-ul sau monovolumul anului SUV-ul sau pick-up-ul anului
Genesis G70 Acura RDX Chevrolet Silverado 1500
Honda Insight Hyundai KONA / KONA EV GMC Sierra 1500
Volvo S60 / V60 Jaguar I-PACE Ram 1500

În total, concursul este jurizat de 54 de experţi auto. Nu a fost necesară acordarea unui vot în cea de-a treia categorie, deoarece doar trei candidați se află pe listă. Dar această lipsă de candidați nu diminuează importanța categoriei.

Cei trei mari câştigători vor fi anunţaţi pe 14 ianuarie 2019 în cadrul Salonului Auto de la Detroit (NAIAS 2019). Acum, cu ocazia celei de-a 25-a ediţii a concursului, premiile sunt unice, deoarece, în loc să fie acordate de o singură publicație, site web, post de radio sau de televiziune, un juriu format din jurnalişti din SUA şi Canada vor face asta.

Vezi şi: (video) Concursul NACTOY 2018: Câştigător este un sedan Honda, un crossover Volvo şi un SUV Lincoln

Iti place articolul?