in

Lovitură peste aşteptările clienţilor? Startul vânzărilor Tesla Model 3 ar fi fost amânat cu un an

Vânzările celui mai accesibil automobil electric produs de Tesla Motors vor începe nu mai devreme de sfârşitul anului 2018! Perioada este cu un an mai târziu decât s-a anunţat anterior.

Informaţia a fost confirmată pentru Electrek de către analistul companiei Morgan Stanley – Adam Jonas.

Tesla Model 3_6

La momentul prezentării prototipului Model 3, reprezentanţii Tesla au declarat că producţia de serie va demara la mijlocul anului 2017, iar primele maşini vor ajunge la clienţi până la sfârşitul anului viitor.

Totodată, cei de la Tesla şi-au exprimat speranţa că până la sfârşitul anului 2018 vor putea construi circa 400.000 de unităţi, pentru a realiza astfel toate comenzile pe care le-a primit.

Vezi şi: Şeful Fiat-Chrysler, despre Tesla Model 3: „Dacă va fi profitabil, îl copiez şi lansez un rival în 12 luni”

Analistul de la Morgan Stanley consideră că la etapa iniţială volumul producţiei Model 3 va fi semnificativ mai mic. O asemenea prognoză a fost făcută şi după ce Tesla a anunţat despre un număr record de comenzi într-un timp foarte scurt pentru Model 3.

În anul 2019 Tesla va putea construi doar 60.000 de exemplare Model 3, iar în 2020 cifra se va putea abia dubla.

tesla_model_3_prototype_1

Amintim că la mijlocul lunii mai a anului 2016 Tesla Motors a anunţat că are deja circa 400.000 de comenzi preliminare pentru electromobilul Model 3, care există în prezent doar în calitate de prototip.

Acelaşi Adam Jonas a afirmat că o parte bună din clienţi îşi vor vedea automobilele în garaje doar în ani 2021-2022, adică după cinci-şase ani de la momentul comenzii.

Vezi şi: (foto) Cea mai accesibilă Tesla Model 3 va fi puţin mai puternică decât un sedan BMW M3

What do you think?