in ,

Mai mulţi au preferat să o facă de Paştele Blajinilor. Câţi şoferi în stare de ebrietate au fost prinşi în 96 de ore

Încă o statistică care nu aduce bucurii. INP a declarat că a documentat peste 2.200 de abateri în zilele de mini vacanță dedicate Paștelui Blajinilor, din perioada zilelor 13-16 aprilie inclusiv. Numărul este mai mult decât dublu, comparativ cu cel prezentat cu o săptămână mai devreme.

girofar
FOTO: INP

Dintre toate aceste cazuri, un număr total de 1.334 de șoferi au depășit limita de viteză acolo unde nu trebuiau să o facă. Totodată, alți 45 de conducători de vehicule au fost prinși de către inspectorii de patrulare în stare de ebrietate la volan.

Vezi şi: (video) Spot social de la INP: Tu alegi cum ajungi acasă

Cele 96 de ore nu au trecut fără ca să se întâmple vreun accident pe teritoriul ţării. INP menţionează că echipaje au fost solicitate pentru a documenta 19 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și alte 23 traumatizate.

Amintim că Inspectoratul Național de Patrulare întreprinde permanent activități de prevenire a accidentelor, însă unii conducători auto nu conștientizează mesajul transmis și continuă să încalce intenționat RCR, ceea ce duce în majoritatea cazurilor la consecințe grave.

Statistica de acum o săptămână a arătat un număr mai mic de şoferi găsiţi băuţi la volan: Încălcări de sfintele sărbători de Paşti! Numărul şoferilor care au fost prinşi băuţi la volan

buton subscribe