in

Maşina Anului 2019 în Europa. Lista modelelor finaliste în concurs

Organizatorii concursului “Maşina Anului 2019 în Europa” au dezvăluit lista celor şapte modele finaliste care vor lupta pentru marele titlu. Cel mai bun automobil va fi anunţat în ziua de 4 martie 2019 la Salonul Auto de la Geneva.

Finaliştii au fost aleşi de un juriu format din 60 de jurnalişti auto din 23 de ţări europene, în acest an dintr-un număr total de 38 de candidaţi. În premieră a participat şi o maşină marca Lamborghini.

 

Ulterior, după o rundă complexă de teste în condiţii de toamnă în nordul Danemarcii, la sfârşitul lunii septembrie, juraţii au avut la dispoziţie două luni de zile pentru ca să aleagă doar cele mai bune maşini care se vor bate în marea finală.

Anunţul a fost făcut astăzi şi acestea sunt: Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-PACE, KIA Ceed, Mercedes-Benz A-Class Hatchback şi Peugeot 508!

Vehiculele eligibile pentru participarea în acest concurs european trebuie să fie, în esență, modele noi și disponibile în cel puțin cinci țări europene în momentul votării. Amintim că anul trecut premiul Maşina Anului 2018 în Europa a fost cucerit de Volvo XC40.

Iti place articolul?