in ,

AngryAngry

Maşina Anului 2020 în Europa. Lista celor şapte modele finaliste şi nominalizate pentru premiu

(update 26.11.2019) Aşa după cum au promis, organizatorii concursului Maşina Anului 2020 în Europa au anunţat în seara zilei de ieri lista cu modelele finaliste. Cei 60 de membri ai juriului şi-au dat voturile pentru şapte automobile din 35, care acum vor încerca să-i impresioneze pe fiecare într-o etapă aprofundată de teste.

Marele câştigător va fi anunţat tradiţional cu o zi înainte de deschiderea Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie 2020.

Iată care sunt modelele nominalizate:

Vehiculele electrice sunt reprezentate de Porsche Taycan, precum și de Tesla Model 3, dar își croieşte calea pe această piaţă şi noul Peugeot 208 care va fi disponibil şi într-o versiune electrică.

“Această listă reprezintă direcțiile de dezvoltare actuale în industria auto. Vedem electrificarea în curs, precum și cel mai înalt standard în motoarele cu ardere internă”, a declarat Frank Janssen, președintele juriului.

Modelele hibride care folosesc frânarea regenerativă sunt din ce în ce mai frecvent dezvoltate şi folosite pentru a reduce consumul și emisiile de la arderea combustibilului. Nu numai de Toyota care a inventat această tehnologie, ci și de Ford și Renault.

“BMW Seria 1 subliniază că tehnologia motoarelor cu combustie internă are încă un potențial imens”, a conchis Frank Janssen.


(22.10.2019) Maşina Anului 2020 în Europa. Lista automobilelor care vor încerca să cucerească titlul

Organizatorii concursului Maşina Anului 2020 în Europa au pregătit o listă finală a automobilelor care vor candida pentru noul titlu. Dintr-un total de 48 de modele s-au ales 35. Procesul de vot va cuprinde două etape esenţiale.

Toți candidații sunt vehicule noi puse în vânzare acum sau înainte de sfârșitul anului curent pe cinci sau mai multe piețe europene.

După cum am menţionat, procesul de vot are două etape. Primul va produce o listă scurtă de șapte finalişti care va fi anunțată pe 25 noiembrie 2019 după o serie de evaluări specifice.

A doua rundă va determina singurul câștigător care va fi dezvăluit în ajunul Salonului Auto de la Geneva, în ziua de 2 martie 2020.

Iată ce listă de maşini preliminară a fost:

Iată lista finală cu cei 35 de candidaţi:

Amintim că juriul concursului Mașina Anului 2020 în Europa este format din 60 de membri, reprezentând 23 de țări europene. Reprezentarea națională a juriului este legată de mărimea pieței auto din țară și importanța acesteia în producţia de mașini. Franța, Germania, Marea Britanie, Italia și Spania au câte șase membri; alte țări, proporțional mai puține.

Membrii juriului sunt aleși pentru competența lor personală și nu din cauza importanței publicațiilor pe care le pot reprezenta. Noii membri se alătură juriului la invitația Comitetului juriului, în urma recomandărilor grupurilor regionale. În fiecare an, fiecare membru este obligat să confirme că testarea maşinilor este o parte majoră a activității sale profesionale.

Cei şapte organizatori generali ai concursului sunt revistele auto: Auto (Italia) / Autocar (Marea Britanie) / Autopista (Spania) / Autovisie (Olanda) / L’Automobile Magazine (Franţa) / Stern (Germania) / Vi Bilägare (Suedia).

Vezi şi: (video) Maşina Anului 2019 în Europa este noul Jaguar I-PACE! Interviu cu designerul-şef Ian Callum

Vezi şi: Maşina Anului 2020 în lume – start concurs! Lista provizorie a modelelor eligibile

Vezi şi: NACTOY 2020: A fost anunţată lista oficială a modelelor semifinaliste din totalul celor participante

Iti place articolul?