in ,

Mașina AutoBlog.MD: Am ajuns cu noul Hyundai Tucson la 15.000 km

Autor: Constantin Mihalachi
Chiar înaintea Salonului Auto de la Geneva, la scurt timp după ce am efectuat prima deservire tehnică la mașina redacției AutoBlog.MD, a trebuit să intrăm din nou în service pentru o nouă deservire tehnică și anume la 15.000 de kilometri. Locația a fost aceeași, Hyundai Centru Moldova.

Hyundai – numărul 1 în Republica Moldova

Chiar dacă am reușit să facem cei 7.500 de kilometri de la ultimă vizită destul de repede, revenirea atât de rapidă în service nu m-a supărat. Ba dimpotrivă, știam că acum mașina se va alege cu multe lucruri noi, iar asta va fi benefic atât pentru motorul ei, cât și pentru pasageri.

A6KA4585
Ca de obicei am fost așteptat la ora programată din timp de Alexandru

După ce am dat cheile de la mașină și am semnat actele necesare, automobilul a intrat în service. Dar nu înainte de a fi spălat. Așa se procedează în orice service centru autorizat care își respectă clienții și muncitorii.

A6KA4491
Mașina era deja pregătită de plecarea către Geneva. Logo-urile partenerilor noștri Hyundai Moldova și BT Leasing tronau frumos pe culoarea exterioară White Sand. Aceasta este și cea mai populară pe noul Tucson în Moldova

Odată ce și-a luat locul la stand, mașina a intrat în grija specialistului Hyundai Moldova. De această dată a fost schimbat uleiul de motor, filtrul de ulei, cel de habitaclu și filtrul de aer la motor. În plus, mecanicul a avut grijă să regleze frâna de mână, unghiurile roților și să verifice suspensia.

A6KA4526
Schimbarea filtrului de aer la motor

Trebuie să recunosc că cei din service-ul Hyundai își fac munca cu multă grijă și devotament. Mașinile nu sunt doar niște obiecte pe patru roți, dar niște “ființe” care au o istorie în spate, motiv pentru care fiecare automobil beneficiază de respect. Am observat asta din modul cum erau schimbate sau verificate unele lucruri. De fiecare dată totul era făcut cu grijă, ceea ce inspiră încredere în acești băieți.

A6KA4514
Schimbarea filtrului de habitaclu

Ca și data trecută, după ce a fost scurs uleiul vechi din motor, s-a turnat mai bine de opt litri de ulei nou 5W-30.

A6KA4564

Dacă este să mă refer la costurile de deservire a automobilului la 15.000 de kilometri, aflați că acestea au ajuns la 4.106 lei pentru motorul diesel. Însă în cazul în care s-ar fi optat pentru un motor pe benzină, această cifră nu ar fi trecut de 3.130 de lei. După mine nu este o diferență prea semnificativă.

Acum urmează să revenim în service tocmai la 30.000 de kilometri. Dar până atunci vom pregăti un reportaj video cu noul Hyundai Tucson oferit redacției noastre de către importatorul oficial Hyundai în Moldova, compania Pacific Motors SRL.

Pentru mai multe detalii despre automobilele Hyundai apelați la numărul de telefon  022 800 888 sau accesați site-ul www.hyundai-motor.md. În cazul în care sunteți client Hyundai Moldova și ați dori să vă programați în service, apelați la numărul de telefon 022 803 888. Personalul centrului este deosebit de politico și vă va ajuta în orice situație.