in ,

LoveLove

Maşinile noi Audi de pe teritoriul uzinei din Neckarsulm. Sunt atât de multe încât se folosesc drone pentru localizarea lor

Audi folosește un sistem special dezvoltat de drone pentru a localiza vehiculele care sunt gata de livrare către clienţi, care după ce părăsesc uzina sa din Neckarsulm stau o vreme în parcările de pe teritoriu. Aparatul zboară deasupra zonei în mod autonom.

Dronele utilizează tehnologia GPS și RFID pentru a identifica și salva poziția exactă a tuturor vehiculelor peste care a zburat, ajutând astfel angajații Audi, pentru că zilnic ies afară câteva sute de unităţi, să planifice pașii necesari de la verificarea finală a vehiculelor până la expedierea către clienți.

Audi Neckarsulm drones 1

Multe modele Audi diferite părăsesc liniile de asamblare din Neckarsulm în fiecare zi, precum: Audi A4 Sedan, A5 Cabriolet, Audi A6, Audi A7, Audi A8, precum și Audi R8 de la Böllinger Höfe. În urma producției, angajații parchează vehiculele în zonele desemnate de pe teritoriul uzinei.

Asigurarea faptului că fiecare Audi își găsește drumul spre noul său proprietar de aici necesită o planificare exactă de la producție la expediere. Mai nou însă, angajații Audi din Neckarsulm primesc ajutor de sus în acest proces. Ei folosesc cel puţin o dronă care face chiar mai ușor și mai eficient procesul de localizare a maşinii căutate, fără a da greş, chiar dacă două sau mai multe sunt identice ca culoare.

Având în vedere că atât de multe modele diferite sunt construite acolo, uzina este una dintre cele mai complexe ale Grupului Volkswagen. Acest lucru face planificarea precisă a comenzii deosebit de dificilă.

“Localizarea rapidă a vehiculelor creează o calitate și mai bună a proceselor și este un pas înainte pe calea către producția digitală. Drona oferă suport dintr-o perspectivă complet nouă. Vom împărtăși acum experiențele noastre cu alte uzine Audi și în cadrul Grupului VW”, a explicat Steffen Conrad, manager de proiect în domeniul Managementului Inovării la Audi Neckarsulm.

Baza ideii este o tehnologie pe care autorul celor patru inele o foloseşte de ceva timp: un cip RFID (identificarea frecvențelor radio) cu numărul de identificare a vehiculului asociat, pe care fiecare Audi îl primește deja în atelierul de caroserie. Hexacopterul special dezvoltat, o dronă cu șase elice, planează deasupra zonelor de expediere a vehiculelor pe rute predefinite, la o înălțime de aproximativ zece metri și determină poziția exactă a mașinilor parcate acolo.

Drona folosește un cititor RFID pentru a citi fiecare vehicul în timp ce zboară direct deasupra zonei de expediere și salvează poziția GPS identificată. De îndată ce dispozitivul de zbor a aterizat, datele sunt transmise într-o bază de date prin Wi-Fi în mod automat. După zbor, rezultatul este apoi afișat pe o hartă digitală pentru angajați.

Audi Neckarsulm drones 0

Drona decolează, zboară și aterizează într-o manieră complet autonomă. Angajații instruiți ai Audi încep și monitorizează zborul de la un laptop sau tabletă. În caz de urgență, pot utiliza o telecomandă pentru a interveni în funcționarea altfel complet automată. Patru angajați au fost deja instruiți cu privire la modul de utilizare a dronelor industriale. Ca parte a acestei instruiri, au obținut și ceea ce este cunoscut sub numele de “permis de conducere a dronelor”.

Înainte de fiecare zbor, drona primește în mod automat informaţii despre condițiile meteorologice din jurul instalațiilor din Neckarsulm. Dacă vântul este prea puternic sau există ploi prea mari, drona nu va decola. În plus, software-ul său verifică nivelul bateriei și temperatura sa înainte de fiecare zbor. Dacă ceva nu se încadrează în parametrii de siguranță specificați, aceasta va rămâne la sol.

Proiectul pilot este în prezent transferat în teste permanente, timp în care experții de la uzina din Neckarsulm vor aduna experiență suplimentară. După cum s-a menţionat şi anterior, drone vor fi folosite pentru a localiza vehicule și pe alte platforme ale Audi în viitor. 

Puteţi vedea aici cât de mare este teritoriul Audi Neckarsulm:

Vezi şi: