in ,

McLaren a creat o nouă platformă pentru următoarea generaţie de supercaruri hibride

Mike Flewitt, CEO al producătorului de supercaruri de lux McLaren Automotive, a introdus primele detalii despre o complet nouă, uşoară şi modulară arhitectură auto care va sta la baza următoarei generații de maşini electrificate.

Noua arhitectură, concepută special pentru a găzdui noi propulsoare hibride, a fost proiectată, dezvoltată și produsă în întregime în Marea Britanie la McLaren Composites Technology Centre (MCTC) în regiunea Sheffield.

McLaren all new architecture for hybrid cars 0

Platforma modulară din fibră de carbon ranforsată utilizează procese și tehnici inovatoare, de top, pentru a îndepărta excesul de greutate, pentru a reduce greutatea totală a vehiculului, îmbunătățind în același timp și mai mult atributele de siguranță. Se crede că acest element central al maşinii are o greutate de sub 200 kg, deşi o cifră oficială nu s-a anunţat

După cum am menţionat, aceasta va sta la baza următoarei generații de modele hibride McLaren, deoarece compania se pregăteşte să intre într-un al doilea deceniu de producţie de maşini de serie. Primul McLaren hibrid pe baza noii platforme va debuta oficial în 2021.

Mike Flewitt a adăugat că noua arhitectură îi va permite McLaren să treacă treptat producţia de super mașini electrificate în proporţie de 100%.

McLaren all new architecture for hybrid cars 1

Vezi şi: