in ,

McLaren a creat o nouă platformă pentru următoarea generaţie de supercaruri hibride

Mike Flewitt, CEO al producătorului de supercaruri de lux McLaren Automotive, a introdus primele detalii despre o complet nouă, uşoară şi modulară arhitectură auto care va sta la baza următoarei generații de maşini electrificate.

Noua arhitectură, concepută special pentru a găzdui noi propulsoare hibride, a fost proiectată, dezvoltată și produsă în întregime în Marea Britanie la McLaren Composites Technology Centre (MCTC) în regiunea Sheffield.

Platforma modulară din fibră de carbon ranforsată utilizează procese și tehnici inovatoare, de top, pentru a îndepărta excesul de greutate, pentru a reduce greutatea totală a vehiculului, îmbunătățind în același timp și mai mult atributele de siguranță. Se crede că acest element central al maşinii are o greutate de sub 200 kg, deşi o cifră oficială nu s-a anunţat

După cum am menţionat, aceasta va sta la baza următoarei generații de modele hibride McLaren, deoarece compania se pregăteşte să intre într-un al doilea deceniu de producţie de maşini de serie. Primul McLaren hibrid pe baza noii platforme va debuta oficial în 2021.

Mike Flewitt a adăugat că noua arhitectură îi va permite McLaren să treacă treptat producţia de super mașini electrificate în proporţie de 100%.

Vezi şi:

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote