in ,

Mercedes-Benz GLS ar putea face parte din linia Maybach, iar BMW X7 va fi un concurent pentru acesta

Viitorul şi cel mai mare crossover din gama BMW, X7, va fi disponibil în cel puţin două modificaţii. Pe lângă versiunea standard cu şapte locuri, va apărea şi una foarte luxoasă cu patru scaune separate. Despre acest lucru scrie Automotive News, cu referire la informaţiile oferite de către şeful marketing şi vânzări a BMW, Ian Robertson.

BMW-X7

Preţul de start al celei mai scumpe versiuni BMW X7 va depăşi 100.000 de dolari, însă nu va trece de 200.000 de dolari. Potrivit lui Robertson, pe toată durata de viaţă a modelului, doar 1% din vânzări va constitui modificaţia scumpă.

Presa de specialitate deja speculează că BMW se pregăteşte să întâmpine frumos concurentul său de la Mercedes-Benz, care de asemenea ar pregăti un SUV care va face parte din linia Maybach.

Citeşte şi: (foto) Crossoverul premium BMW X7 a fost arătat pe o primă imagine oficială

Mai mult, top-managerul a menţionat că noutatea nu va împărţi acceaşi platformă cu viitorul şi primul crossover din gama britanicilor de la Rolls-Royce.

Mercedes-Maybach-GLS-rendering

Se prevede ca la baza lui BMW X7 să fie o nouă platformă modulară numită CLAR, folosită şi pe a şasea generaţie a sedanului BMW Seria 7. Din gama de motoare ar putea face parte atât unităţi V6 şi V8, cât şi V12 sau hibride.

Citeşte şi: Primul SUV Rolls-Royce are un nume neoficial şi a fost modelat pe câteva imagini

Informaţiile preliminare mai arată că cel mai mare crossover BMW va debuta în anul 2018 sau 2019, şi va fi asamblat într-un oraş din statul american Carolina de Sud.