in ,

Mercedes S-Class facelift va avea motoare noi, printre care cel mai puternic diesel din istoria mărcii

Compania Mercedes-Benz a anunţat că dezvoltă o nouă linie de motoare pentru familia S-Class. Modelul de top va primi motoare mai puternice cu şase şi opt cilindri, alături de cel mai puternic diesel din istoria firmei.

motoare-noi-mercedes-benz_6

Mercedes-Benz S-Class facelift va fi disponibil cu un motor V8 twin turbo de 4.0 litri volum, în care vor fi implementate tehnologii de pe acelaşi agregat instalat pe supercarul Mercedes-AMG GT şi cel mai nou sedan sport Mercedes-AMG E 63.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Mercedes-AMG E 63 4Matic+ şi E 63 S 4Matic+

motoare-noi-mercedes-benz_10
Noul V8 twin-turbo de 4.0 litri

Noul motor cu opt cilindri îl va înlocui pe actualul V8 de 4.7 litri care dezvoltă 455 CP şi 700 Nm de cuplu. Cei de la Mercedes au declarat că performanţa noului agregat este mai mare cu 5% faţă de modelul vechi. În acelaşi timp consumul mixt de combustibil s-a redus cu 10% datorită sistemului de deconectare a patru cilindri, care va fi activ în intervalul 900-3.250 rotaţii pe minut.

Mai mult, S-Class facelift W222 va fi disponibil cu un motor pe benzină cu şase cilindri în linie, care va avea un compresor acţionat electric, menit să compenseze întârzierile atunci când propulsorul lucrează la rotaţii mici.

Turbina electrică va lucra datorită unui sistem electric de 48 volţi. Pentru prima dată o asemenea schemă a fost implementată pe motorul diesel cu opt cilindri de sub capota noului Audi SQ7.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Audi SQ7

motoare-noi-mercedes-benz_12
Motorul cu şase cilindri şi compresor electric

Acest motor va putea genera cel puţin 407 CP şi 500 Nm de cuplu. Pentru comparaţie, motorul actual cu şase cilindri dezvoltă 333 CP şi 480 Nm.

Într-un final, nava amiral reîmprospătată va primi un motor diesel cu şase cilindri în linie care va genera 312 CP şi va înlocui V6-ul cu 257 CP. Noul propulsor va deveni astfel cel mai puternic diesel din istoria construcţiei automobilelor mărcii germane.

Noua unitate va avea un carter integral din aluminiu, pistoane din oțel, turbo compresor secvențial și este dotată cu un sistem de sincronizare variabilă a supapelor.

motoare-noi-mercedes-benz_11
Motorul diesel cu 312 CP

Mercedes-Benz S-Class facelift va fi lansat în vara anului 2017. Anterior s-a anunţat că modelul va primi sistemul Drive Pilot de pe noua generaţie E-Class, capabil să accelereze şi să frâneze automat automobilul până la viteze de 210 km/h. Spre deosebire, sistemul cruise control adaptiv Distronic Plus de pe actualul model este capabil să execute astfel de funcţii până la o viteză de 30 km/h.

Iti place articolul?