in ,

Mii de oameni, sute de maşini şi multă adrenalină. Iată cum a fost la BMW Festival 2016

Comunitatea pasionaţilor de maşini BMW din ţara noastră creşte pe an ce trece. Drept dovadă a servit prezenţa a mii de oameni şi sute de automobile produse de marca bavareză, la cel mai mare festival automobilistic din Republica Moldova, organizat în acest an.

BMW Fest 2016_04

Amintim că evenimentul care a adunat la un loc mii de cai putere a fost organizat cu ocazia aniversării celor 100 de ani de existenţă a BMW.

La aerodromul de la Vadul lui Vodă a fost organizată şi o expoziţie de automobile germane, aduse atât din toate colţurile Moldovei, cât şi din ţări precum Lituania, Italia, Ucraina, Belarusia, Romania.

BMW Festival 2016_038

Organizatorii au menţionat că la eveniment s-au înregistrat oficial mai mult de 6.000 de persoane, însă numărul a crescut practic de două ori. Oamenii au continuat să vină cu maşinile acestora chiar şi după ora 14:00, ora la care s-a început show-ul.

Cea mai mare atracţie a festivalului au fost câteva automobile sport aduse din Germania. Vorbim despre un BMW M2 Coupe, M3 Sedan, M4 Coupe, M6 Safety Car şi un SUV X6 M.

Toate împreună însumează 2.921 de cai putere, iar până a ajunge la Vadul lui Vodă maşinile şi-au turat motoarele şi au defilat pe câteva străzi importante din Chişinău.

BMW Festival 2016_014

Odată ce acestea au ajuns pe aerodrom, mulţimea le-a înconjurat pentru ca să le exploreze şi să îşi facă fotografii.

Mulţi dintre vizitatori s-au arătat interesaţi şi de un exemplar hibrid BMW X5 xDrive40e care de asemenea a fost expus acolo.

BMW Fest 2016_21

Muzica şi voia bună i-a dus pe oameni să exploreze în continuare maşinile participanţilor care s-au înscris la festival, dar şi a oaspeţilor veniţi de peste hotarele ţării.

Ce-i drept aici mulţimea nu a exclamat de uimire şi asta pentru că 95 la sută din automobilele prezente la festival au fost de generaţii vechi: Seria 3 (E21, E30, E36, E46 şi doar câteva exemplare mai noi), Seria 5 a dominat la festival (E28, E34, E39, E60 şi la fel doar câteva exemplare mai noi), Seria 6 (câteva exemplare din a doua şi a treia generaţie).

BMW Fest 2016_08

S-au putut admira şi câteva zeci de maşini din Seria 7, atât clasice cât şi moderne. Din câte am văzut ne-au putut bucura cu prezenţa şi două exemplare Seria 8 cu motoare V12.

Cele mai multe SUV-uri au fost din familia X5 (E53 şi E70).

BMW Festival 2016_024

Maşini mai moderne, construite din 2010 şi până în prezent, s-au putut număra pe degete, împreună cu versiuni M din fiecare familie.

Nu au lipsit nici câteva exemplare MINI care s-au aranjat într-un rând, iar lângă acestea s-au putut găsi adevărate bijuterii pe două roţi, motociclete marca BMW.

BMW Fest 2016_11

Ulterior mulţimea a fost atrasă de un concurs organizat în mai multe runde. Câţiva norocoşi au avut ocazia să meargă cu viteză în maşinile venite din Germania. Adrenalina a crescut garantat pentru că aceste persoane au urcat pentru prima dată într-un automobil BMW M.

Show-ul a continuat prin trucuri pe două roţi şi derapaje pe un teritoriu îngrădit. Întâi au avut loc derapaje controlate, după care acrobaţii pe o motocicletă. Mulţimea a aplaudat piloţii pentru performanţa de care au dat dovadă.

BMW Fest 2016_03

Au fost organizate şi câteva concursuri numite Elegance, Lowrider, Styling, Tuning, Pit Stop, Equilibrium. Cel mai atractiv a fost Pit Stop, acolo unde mai multe echipe de oameni au încercat contra cronometru să schimbe roţile unei maşini. Unora li s-a dat mai greu această “îndeletnicire”, pentru alţii a fost floare la ureche.

Evident cei care au arătat cel mai bun timp au fost premiaţi.

Timpul a trecut frumos în ciuda zăpuşelii. Oameni s-au arătat mulţumiţi de cele văzute, unii participând pentru prima dată la un astfel de eveniment.

BMW Festival 2016_094

Sperăm că la următoarele evenimente numărul de maşini speciale va fi mai mare, iar programul evenimentului mult mai interesant. Aşteptăm din partea BMW şi mai multe inovaţii în următorii 100 de ani!

În curând vom publica şi un reportaj video din cadrul evenimentului, dar şi din “culisele” acestuia, aşa că staţi aproape!

Galerie foto (Sursa: facebook.com/vasiliy.tovtul)

Galerie foto AutoBlog.MD

Iti place articolul?