in

Mitsubishi Pajero pleacă la pensie după 15 ani de existenţă! Urmează o nouă generaţie

Compania japoneză Mitsubishi a decis să oprească producția popularului SUV Pajero. Potrivit ziarului nipon Nikkei, dacă informaţiile pe care le deţine sunt corecte, asamblarea mașinii pentru piaţa globală va fi oprită în 2021!

Prezentat pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2006, actuala generație Pajero este una dintre cele mai longevive generații de modele din ultima vreme.

După aproape 15 ani, SUV-ul construit pe şasiu tip cadru va intra în ultimul an de producţie! Anterior s-a ales cu tocmai patru facelift-uri: în 2009, 2010, 2012 și 2015.

mitsubishi pajero 760

Potrivit publicaţiei japoneze, concernul auto intenționează să închidă o întreprindere filială a Pajero Manufacturing, care se află în prefectura Gifu. Activitatea companiei va fi încetată în următorii trei ani. Anume acolo sunt acum asamblate modelele Pajero (ultimele), precum și Outlander și Delica.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că Mitsubishi s-a apucat să dezvolte o nouă generație Pajero. S-a raportat neoficial că această mașină va apărea la sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022 și va primi un grup motopropulsor hibrid. Este vorba despre un motor pe benzină natural aspirat, cu volum de 2.4 litri şi 128 CP, asistat de două motoare electrice cu 82/95 CP, pe puntea din faţă şi spate respectiv.

Designul noului Pajero se va baza pe conceptul GC-PHEV, care a fost prezentat în 2013, dar şi pe câteva idei de la noul Outlander la sigur.