in

Modelele de top din familia Porsche 718 devin mai dinamice datorită transmisiei PDK

Modelele Porsche 718 cu motoare boxer cu șase cilindri şi volum de 4.0 litri pot fi comandate de astăzi şi cu transmisia Porsche cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (PDK). Astfel, atât Boxster și Cayman 718 GTS 4.0, precum și modelele de top 718 Spyder și 718 Cayman GT4, sunt acum disponibile cu o transmisie automată pe lângă una manuală!

Porsche 718 Spyder Cayman GT4 PDK 9

Avantajul principal al PDK, spre deosebire de cutia de viteze cu levier comutat manual, este că nu există întreruperi ale accelerației în timpul schimbărilor de viteze. Acest lucru crește confortul schimburilor de trepte și îmbunătățește valorile de accelerare.

Comparativ cu modele 718 cu transmisie manuală, modelele GT cu 420 CP – 718 Spyder și 718 Cayman GT4 – pot face cu PDK un sprint 0-100 km/h cu jumătate de secundă mai repede, în 3.9 secunde. Mai mult, acestea ating limita de 200 km/h în 13.4 secunde (-0.4 secunde).

În cazul modelelor 718 Cayman GTS 4.0 și 718 Boxster GTS 4.0, ambele cu 400 CP la activ, timpul necesar exercițiului 0-100 km/h de asemenea scade cu jumătate de secundă până la 4.0 secunde. Marcajul de 200 km/h este atins la fel cu 0.4 secunde mai repede, în 13.7 secunde.

Pe modelele 718 GTS 4.0, pachetul standard Sport Chrono adaptează caracteristicile de schimbare a vitezei ale PDK în funcție de cele patru moduri diferite de conducere (Normal, Sport, Sport Plus și Individual).

În modul Sport, funcționează cu schimbări mai rapide ale treptelor de viteză, comută trepte inferioare mai devreme şi în mod automat se realizează deschiderea supapei de acceleraţie, dar și suportă accelerație optimă cu puncte de schimbare ulterioare.

Şi mai atletic, modul Sport Plus este pentru performanță maximă și exploatează pe deplin rezervele de turaţii ale motorului boxer cu șase cilindri aspirat în mod natural. Launch Control este, de asemenea, integrat în Sport Plus, care activează un start automat de cursă.

Iar butonul Sport Response din centrul comutatorului de moduri de pe volan îi permite conducătorului auto să activeze performanța maximă a motorului și a transmisiei timp de 20 de secunde, indiferent de modul de conducere curent. Această funcție inspirată din motorsport ajută la manevre spontane de depășire.

De cealaltă parte, pe modelele flagship 718 Spyder și 718 Cayman GT4, modul de conducere ales are o caracteristică tipică variantelor GT: acesta poate fi programat pentru performanță maximă folosind butonul PDK Sport. Levierul cutiei de viteze, făcut cu inspiraţie din cele găsite pe modelele 911 GT3, subliniază experiența GT încărcată emoțional. Cea de-a șaptea treaptă de viteză a PDK are un raport mai scurt în combinaţie cu toate derivatele 718 cu motor natural aspirat.

În plus, versiunile cu PDK a 718 Spyder și 718 Cayman GT4 beneficiază de îmbunătățirile aduse diferențialului lor posterior cu blocare mecanică: în modurile de tracțiune și depășire, acest lucru atinge valori de blocare de 30 și 37 la sută, comparativ cu 22 și 27 la sută cu transmisia manuală. Acest lucru are un efect pozitiv asupra dinamicii longitudinale și laterale, precum și în ceea ce priveşte tracțiunea, fapt care crește plăcerea de conducere.

Familia Porsche 718 va fi disponibilă în gama anului 2021, care începe tradiţional din septembrie curent, cu o serie de noi caracteristici. De exemplu, materialul de înaltă calitate Race-Tex va înlocui Alcantara. Noul material se bazează pe cel folosit pe scaunele de curse. Are o structură foarte respirabilă și oferă un sprijin mai mare.

Finisajul special de vopsea Python Green va fi adăugat în paleta de culori a modelelor 718 Cayman GT4 și 718 Spyder. Decapotabila va fi, de asemenea, disponibilă cu jante de 20 inci cu finisaj Aurum – anterior disponibile doar pentru 718 Cayman GT4.

De asemenea, va exista opțiunea de a dota roadster-ul cu anvelope de vară convenționale de dimensiuni similare în locul anvelopelor standard ultra-performante.

Amintim că toate modelele sus menţionate pot fi comandate şi în Republica Moldova. Pentru PDK la bord se vor cere alţi 2.620 de euro.