in ,

Modificări în Regulament. Vor apărea indicatoare noi, iar limita de viteză va fi pe alocuri de 110 km/h

În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de Miniştri au fost aprobate câteva modificări şi completări ale Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Printre acestea se numără şi adăugarea unor indicatoare noi, care ulterior vor apărea şi pe drumurile din ţară.

Din indicatoarele rutiere noi fac parte unele de semnalizare rutieră, de avertizare, de informare, sau de indicare a vitezei de deplasare în localităţi şi în afara acestora, pe unele porţiuni de drum.

Iată câteva dintre ele:

(deschide în filă nouă imaginea pentru a o analiza mai detaliat)

Printre cele mai importante reguli noi sau actualizate se numără:

– viteza maximă admisă pentru autovehicule destinate transportului de încărcături periculoase, cu masa şi/sau gabaritul depăşite, este de 40 km/h în localităţi şi de 70 km/h în afara acestora:

– în cazul precipitaţiilor abundente, ceaţă sau când drumurile sunt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă, viteza maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie mai mică cu cel puţin 20 km/h decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

– în cazul în care siguranţa traficului este garantată, pe anumite sectoare de drum, pentru autoturismele și autocamioanele cu masa maximă autorizată ce nu depășește 3500 kg, limita de 90 km/h poate fi majorată pînă la 110 km/h, prin instalarea indicatorului 3.27 de semnificaţie corespunzătoare și a panoului 6.6.1

– persoana care efectuează instruirea în conducerea autovehiculului trebuie să posede şi, în caz de control, să prezinte poliţistului certificatul de atestare profesională care îi acordă dreptul de a instrui, precum şi fişele cu itinerarele autorizate de poliţie.

Vezi toate modificările în documentul care urmează:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iti place articolul?