in ,

Moldova: Operaţiunea “Motociclistul” se va desfăşura în perioada 15 august – 15 octombrie

A sosit timpul. Prima operaţiune complexă din acest an, care îi vizează în mod direct pe motocicliştii din ţară, va fi desfăşurată de INP începând cu ziua de mâine şi până pe 15 octombrie anul curent.

Operaţiunea “Motociclistul” are drept scop sporirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor din această categorie.

motociclist
FOTO: elafter.com

Pe parcursul acestor două luni, inspectorii de patrulare vor intensifica acţiunile de prevenire şi combatere a încălcărilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere comise de motociclişti.

Mai mult, se va pune accentul pe documentarea încălcărilor grave din partea conducătorilor de motociclete, cum ar fi: conducerea în stare de ebrietate, nerespectarea regimului de viteză, încălcarea regulilor de manevrare, etc.

Vezi şi: (foto) Cu plăcuţa de înmatriculare pe spate. Vezi cum circula un motociclist prin Chişinău

Iată câteva recomandări pentru motocicliști:

  • utilizați casca de protecție și îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști;
  • păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare;
  • fiți pregătiți pentru condiții nefavorabile la drum – carosabil umed, nisip, pietriș, gropi și alte pericole rutiere de pe suprafața carosabilă, care vă pot afecta grav aderența generând accidente;
  • abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”;
  • condusul pe roata din spate este considerat un comportament agresiv şi se poate sancţiona!

INP reiterează tuturor participanților la trafic: pentru o călătorie în siguranță este necesară respectarea cu strictețe a prevederilor legale, a condițiilor de drum, adaptarea tehnică corespunzătoare a motocicletelor și îndrumările agenților de circulație!

Vezi şi: Eşti motociclist? Fii responsabil! Nu eşti motociclist, fii atent! Anunţul făcut de INP

buton subscribe