in ,

Moldova: Preţurile la carburanţi rămân neschimbate pentru următoarele câteva săptămâni

Tarifele plafon la carburanţi rămân neschimbate! Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunţă că inițiază procedura de avizare și consultare publică a proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, ca urmare a modificării recente a legislaţiei de către parlamentari, prin care se prevede că preţurile plafon trebuie stabilite trimestrial şi deja nu o dată la două săptămâni.

În acest context, părțile interesate pot prezenta obiecțiile și propunerile pe marginea Proiectului până la data de 24.08.2018.

Totodată, reieșind din faptul că termenul de modificare a metodologiei constituie maxim 3 luni din momentul publicării Legii nr. 152 din 20 iulie 2018, în scopul neadmiterii includerii repetate în prețurile plafon a cotațiilor medii Platts pentru aceleași perioade, ANRE prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi.

FUEL Medium
FOTO: randfonteinherald.co.za

Vezi neapărat: Moldova: Cum am ajuns să plătim cu peste 3 lei mai mult pentru benzină şi motorină în mai puţin de un an

De menţionat că ANRE formează un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele plafon stabilite de ANRE şi ar putea fi puţin mai mici. În weekend-uri, unele reţele obişnuiesc să facă reduceri mai mari.

Astfel, în următoarele săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 19 lei şi un ban.

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 16 lei şi 89 de bani.

anre 7.08.2018

Apropo, în unele reţele de staţii PECO din ţară, preţul pentru un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) a fost majorat în ultima perioadă de la minim 10.25 lei la maxim 10.55 lei!

buton subscribe