in ,

Moldova: Preţurile plafon la carburanţi nu vor mai fi stabilite o dată la două săptămâni

Preţurile plafon la carburanţi nu vor mai fi stabilite o dată la două săptămâni, ci o dată la fiecare trei luni, dar cu unele condiţii. Un astfel de proiect de modificare a legislaţiei a fost propus de către un deputat neafiliat şi acesta a fost susţinut ieri, direct în două lecturi, de către 51 de deputaţi.

Proiectul în cauză vine să modifice și să completeze art. 4 alin. (4) al Legii privind piaţa produselor petroliere nr. 461 din 30.07.2001, prin extinderea perioadei pentru stabilirea de către Agenția Naţională pentru Reglementare în Energetică a prețurilor plafon, de la o dată în două săptămâni la o dată în trei luni!

Totuşi, ANRE este în drept să ajusteze prețurile plafon pe parcursul perioadei de trei luni doar în cazul diferenţei mai mari de 10% a cotațiilor medii Platts raportate la cursul mediu valutar BNM.

ANRE are la dispoziţie maxim trei luni de zile pentru a aduce Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere în concordanţă cu prezenta lege.

Vezi ce s-a întâmplat după ultima majorare a tarifelor plafon: Jocurile continuă! Judecătoria Chișinău a suspendat ordinul ANRE de astăzi de majorare a prețurilor la carburanţi

Iată textul proiectului de lege şi un amendament cu o serie de modificări a acestuia (dacă nu apare imediat, actualizează pagina):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab